Gå direkt till innehåll
Rökavvänjning intressant för investerare – lanseringen av nya produkten "Sick of Smoking" backas upp med 3 miljoner kronor.
Rökavvänjning intressant för investerare – lanseringen av nya produkten "Sick of Smoking" backas upp med 3 miljoner kronor.

Pressmeddelande -

Mothers VR-teknik ska få folk att sluta röka – tar in 3 miljoner i finansiering på World No Tobacco Day

Healthtech-startupen Mother vill hjälpa människor att sluta röka med hjälp av innovativ VR-teknik. Idag (31 maj) på World No Tobacco Day stänger de sin första finansieringsrunda och får totalt 3 miljoner kronor för att kunna lansera sin första produkt "Sick of Smoking". Bland investerarna finns erfarna tech- och healthtech-investerare.

Tobak är den enskilt största livsstilsrelaterade dödsorsaken i världen. Tobak orsakar mer än 8 miljoner dödsfall årligen, vilket lägger en enorm börda på de globala hälsovårdssystemen. Förutom den skadliga inverkan på människors hälsa har tobak också en stor negativ klimatpåverkan. 7% av världens jordbruksmark används för tobaksodling, varav en stor del är skövlad regnskog. 31 maj är den årliga “World No Tobacco Day” då Världshälsoorganisationen WHO uppmärksammar kampen mot tobak.

Till skillnad från andra metoder nyttjar Mothers innovativa digitala rökavvänjningsprogram VR-teknik för att skapa en aversion mot smaken av cigaretter. Resultaten från en första pilotstudie visar att en tredjedel av deltagarna fortsatt är rökfria sex månader efter behandling.

Mother har nyligen avslutat Stings inkubatorprogram och trots ett allmänt utmanande investeringsklimat har de lyckats överträffa förväntningarna på investeringsrundan, som blev övertecknad.

– Vi är tacksamma över att så många stöttar vår mission att ta oss an det enskilt största hälsoproblemet i världen, som går att förebygga, säger Ingrid Salomonsson, en av Mothers grundare.

Rutinerade tech-investerare samt erfarna entreprenörer från vårdsektorn återfinns bland investerarna, liksom det väletablerade ängelnätverket Propel Capital.

– Jag är imponerad av den lovande starten på Mothers resa. Digital hälsovård kommer att spela en avgörande roll i det pågående skiftet från behandling till förebyggande insatser inom modern vård, säger Mattias Bodin, som är en del av nätverket för medtech-investerare, Lifescience invest, och tidigare vd för Migränhjälpen.

Presskontakt Mother
Ingrid Salomonsson, grundare och kommersiellt ansvarig/CCO
E-post: ingrid@mother.technology
Telefon: +46-70 872 99 24

Om Mother
Mother är en svensk healthtech startup som utvecklar lättillgängliga, skalbara, digitala verktyg vilka ger resultat som är jämförbara med läkemedel men utan deras biverkningar. För närvarande är fokus på lösningar i VR (virtual reality) på grund av dess kraftfulla psykologiska effekter. Mother tror på en framtid av transformativa VR/AR-upplevelser som kommer avlasta vården. Med djup expertis inom teknik och neurovetenskap är Mother en del av den pågående digitaliseringen av hälsovården.

Om Sick of Smoking
Sick of Smoking är en säker, effektiv och innovativ VR-lösning baserad på smak-aversion och coachning för tobaksavvänjning. Processen för att bli rökfri görs på en vecka, med övningar på 5-10 minuter som du gör dagligen i VR.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Sting (Stockholm Innovation & Growth)

Sting, utnämnd till världens bästa inkubator/accelerator 2021, hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika internationella tillväxtföretag med affärsutvecklingsstöd, rekrytering, finansiering och nätverk i världsklass. Sting har hjälpt mer än 370 startups sedan 2002, varav 70 procent fortsätter att utvecklas och växa idag.

Tillsammans omsätter alla Sting-bolag mer än 3,8 miljarder kronor och de har skapat över 3400 jobb. Sting-bolagen har tillsammans attraherat mer än 9,9 miljarder kronor i privat kapital.

Sting är också en aktiv utvecklare av ekosystemet i Sverige och medgrundare av initiativ som bland annat SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Sting-alumner inkluderar bland andra: Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Läs mer på: https://sting.co/

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Relaterat innehåll

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden