Gå direkt till innehåll
Alexandra Tsampikakis är en av de nya änglarna i Propel VI
Alexandra Tsampikakis är en av de nya änglarna i Propel VI

Pressmeddelande -

Trots bistra investeringstider: Propel Capital VI stängs på planerade 30MSEK för att investera i drygt 50 tech-startups

35 erfarna affärsänglar går in med 15,5 MSEK som matchas med 14,5 MSEK från Saminvest, i Propel Capital VI.

Propel Capital, Sveriges mest aktiva privata såddinvesterare i techbolag, kopplad till acceleratorn Sting, har sedan starten 2014 investerat i mer än 175 bolag. Trots tuffa tider på börsen var intresset stort och Propel VI kunde stängas som planerat. Investeringsbolaget kommer att investera i tidiga startupbolag som bidrar till att lösa samhällsutmaningar inom Sustaintech, Healthtech, Deeptech och Digital innovation.

En av Propel Capitals framgångsfaktorer är den noggrant utvalda sammansättningen av affärsänglar. Av de 35 investerarna i Propel VI har 24 varit med i tidigare omgångar av Propel och 11 nya änglar har knutits till Propel VI. Det statliga riskkapitalbolaget Saminvest är återigen ankarinvesterare, vilket möjliggör en kontinuitet och ytterligare förstärkning av ekosystemet och näringslivet i regionen. En annan framgångsfaktor har varit den höga aktiviteten av följdinvesteringar från änglarna. Fler än hälften av Propels bolag har hittills attraherat en följdinvestering från någon av Propels affärsänglar.

Alexandra Tsampikakis, som bland annat varit med och grundat Edtech-bolaget Ugglo, är en av de nya.

”För mig, som själv är entreprenör och Sting Alumni, känns det fantastiskt att genom Propel få chansen att stötta nästa generations tillväxtbolag. Jag ser personligen även fram emot att bli en del av det starka investerarnätverk som Propel erbjuder, det ska bli riktigt kul,” säger Alexandra Tsampikakis.

En annan investerare är Ludvig Linge, som även är styrelseledamot i Propel Capital.

"För mig är Propel Capital framförallt en möjlighet att både få exponering till ett stort antal spännande bolag i tidiga skeden samtidigt som jag utökar mitt nätverk med andra likasinnade affärsänglar. Vidare har Propel Capital vid det här laget bevisat att det går att skapa avkastning för investerarna på det investerade kapitalet," säger Ludvig Linge.

Pär Hedberg är VD för Sting:

”Det var otroligt viktigt att stänga Propel VI, i ett läge när omvärlden skakar. Med ett osäkert investeringsklimat är det starkt att kunna erbjuda företagen i våra program en första tidig investering och tillgång till intressanta följdinvesterare. Det är även väldigt kul att så många av våra gamla propelänglar och ankarinvesteraren Saminvest väljer att gå med igen, och vi har knutit många nya, spännande investerare till oss. Det är ett starkt nätverk som betyder mycket för våra entreprenörer att komma i kontakt med.” 

Om Saminvest

Saminvest är ett statligt riskkapitalbolag som investerar indirekt och tillsammans med privat kapital. Saminvest arbetar aktivt för etableringen av nya venture capital-fonder och affärsängelprogram för att utveckla den svenska riskkapitalmarknaden och indirekt stötta innovativa och snabbväxande företag. Insatserna ska leda till att den svenska näringslivet utvecklas och förnyas.

Mer information: www.saminvest.se

Mer om Propel Capital: https://sting.co/investors/pro...

Kontakt: Pär Hedberg, VD och grundare av Sting. 070-855 03 18 / par.hedberg@sting.co

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Sting (Stockholm Innovation & Growth)

Sting, utnämnd till världens bästa inkubator/accelerator 2021, hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika internationella tillväxtföretag med affärsutvecklingsstöd, rekrytering, finansiering och nätverk i världsklass. Sting har hjälpt mer än 370 startups sedan 2002, varav 70 procent fortsätter att utvecklas och växa idag.

Tillsammans omsätter alla Sting-bolag mer än 3,8 miljarder kronor och de har skapat över 3400 jobb. Sting-bolagen har tillsammans attraherat mer än 9,9 miljarder kronor i privat kapital.

Sting är också en aktiv utvecklare av ekosystemet i Sverige och medgrundare av initiativ som bland annat SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Sting-alumner inkluderar bland andra: Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Läs mer på: https://sting.co/

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Relaterat innehåll

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden