Gå direkt till innehåll
Sting rekryterar två topptalanger: Charlotte Ekelund, Head of Investor Relations och Ebba Burman, Head of Marketing.
Sting rekryterar två topptalanger: Charlotte Ekelund, Head of Investor Relations och Ebba Burman, Head of Marketing.

Pressmeddelande -

Sting rekryterar med fler kvinnor i toppen – och fortsätter revolutionera Sveriges techbransch

Den Stockholmsbaserade inkubatorn och acceleratorn för techstartups, Sting, rekryterar två nya stjärnskott: Ebba Burman, Head of Marketing, och Charlotte Ekelund, Head of Investor Relations. Detta vässar Stings team ytterligare och stärker företagets position i techbranschen som en aktör i framkant.

– Vi är väldigt stolta över att två topptalanger som Ebba Burman och Charlotte Ekelund väljer att jobba med oss. Deras kompetens inom respektive expertområden kommer att hjälpa oss att ligga i framkant som en av världens bästa accelerator och inkubator för techstartups. Dessutom är de starka förebilder, säger Krim Talia, vd på Sting.

Ebba Burman, Head of Marketing

Ebba Burman har en lång bakgrund som kommunikations- och varumärkeschef i både USA och Storbritannien, bland annat för Svensk-amerikanska handelskammaren, FACE Stockholm – och nu senast för det Londonbaserade företaget MOO. Nu går hon in i rollen som Head of Marketing på Sting för att leda marknadsteamet.

– Att kliva ombord kändes självklart. Det ska bli jättespännande att få arbeta med så många begåvade människor. Det känns viktigt för mig och vara med och bidra till att stärka Stockholms startup-community och alla de entreprenörer hos Sting som tar sig an dagens viktiga samhällsutmaningar, säger Ebba Burman, Head of Marketing på Sting.

Charlotte Ekelund, Head of Investor Relations

Charlotte Ekelund är civilekonom i grunden med många års erfarenhet av bland annat rekrytering men även från startup-världen där hon varit med och grundat och drivit det framgångsrika techbolaget Teemyco. Charlotte Ekelund kliver in som Head of Investor Relations på Sting där hennes uppgift blir att hjälpa startups med sina första externa finansieringsrundor och att matcha dem med rätt investerare.

– Att ta klivet från att själv vara operativ medgrundare av en techstartup till att bli del av ett passionerat team som brinner för att hjälpa andra grundare, känns som helt rätt steg. Jag är både imponerad över den höga andel kvinnliga vd:ar bland Stingbolagen (47%) men även i det interna Sting-teamet. Sting lever helt klart som de lär, säger Charlotte Ekelund, Head of Investor Relations på Sting.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Sting

Sting är en inkubator och accelerator som hjälper tech-entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag. Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ tech-startups, varav 70 procent utvecklas och växer än idag. Sting utsågs till världens bästa inkubator och accelerator 2021. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital.

Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

    Läs mer om Sting!

    Kontakter

    Krim Talia

    Krim Talia

    Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

    Relaterat innehåll

    Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

    Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

    Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

    Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

    Sting (Stockholm Innovation & Growth)
    c/o A house, Östermalmsgatan 26A
    114 26 Stockholm
    Sweden