Gå direkt till innehåll
BLINGs idétävling För-orten utser “ortens bästa entreprenörer” – inleder samarbete med Stings startup-skola Startup Academy.
BLINGs idétävling För-orten utser “ortens bästa entreprenörer” – inleder samarbete med Stings startup-skola Startup Academy.

Pressmeddelande -

BLING väljer Sting som utbildningspartner när förortens bästa entreprenör ska utses

Startup-inkubatorn BLING hjälper människor som har idéer men saknar tillgång till de nätverk och sammanhang som behövs för att kunna förverkliga dem. Genom idétävlingen För-orten vill de hitta “ortens bästa entreprenörer” i landets förorter. För att hjälpa tävlingsdeltagarna att komma igång med sina bolag inleder BLING ett partnerskap med Stings digitala startup-skola, Startup Academy.

Startup Academy är Europas främsta digitala startup-skola och lanserades av inkubatorn och acceleratorn Sting under våren 2023. Startup Academy har tagits fram av Stings erfarna coacher och erbjuder en crash course i entreprenörskap. Startup-skolan kommer att bli en del av den första fasen av idétävlingen För-orten och ska ge tävlingsdeltagarna verktyg, tekniker och expertis så att de får en stabil grund att bygga sitt bolag från.

– För oss är det viktigt att För-ortens entreprenörer får tillgång till kunskap paketerat med erfarenhet i toppklass. Sting är en aktör som i mer än 20 år stöttat mer än 400 bolag där flera bolag har varit enormt framgångsrika. Det för oss är ett kvitto på att Sting har en gedigen kompetens som är unik i sammanhanget, säger Adnan Yousuf, medgrundare av BLING.

– Detta är förstås ett stort erkännande för Startup Academy. Vi är mycket stolta över att vara en del av För-orten och få bidra till att fler bra idéer kan blomstra, säger Krim Talia, vd på Sting.

Bidrar med ekonomisk utveckling och entreprenörskraft i landets förorter

Det ökande utanförskapet i Sveriges förorter kostar 270 miljarder kronor varje år. Pengar som istället hade kunnat läggas på andra saker, som skola, vård och äldreomsorg. Idéerna och viljan att starta nya bolag finns redan i förorterna, det som saknas är stödet. Genom idétävlingen För-orten vill BLING stötta alla unika talanger, skapa en positiv ekonomisk utveckling för marginaliserade områden, och bidra till positiva förebilder.

– Det finns en mycket stark entreprenöriell kraft i de geografiska områden som BLING verkar inom. Men tyvärr är det personer som vi sällan kommer i kontakt med genom de mer traditionella startup-miljöerna. Därför ser vi samarbetet med BLING som ett viktigt steg mot att kunna bidra till att fler bra bolag kan starta och växa i Sverige, Krim Talia, vd på Sting.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om BLING
BLING är en inkubator och accelerator som stöttat över 300 bolag och förmedlat mer än 40 miljoner kronor i investeringar. BLING startade idétävlingen För-orten år 2018 som en reaktion mot det ökande utanförskapet i Sveriges förorter. Tävlingen vill lyfta entreprenörer från förorten och bidra med startkapital för att kickstarta deras verksamheter. Finalisterna pitchar sina idéer live på scen inför en jury i Stockholm.

Om Sting
Sting är en inkubator och accelerator som hjälper tech-entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag. Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ tech-startups, varav 70 procent utvecklas och växer än idag. Sting utsågs till världens bästa inkubator och accelerator 2021. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital.

    Kontakter

    Krim Talia

    Krim Talia

    Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

    Relaterat innehåll

    Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

    Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

    Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

    Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

    Sting (Stockholm Innovation & Growth)
    c/o A house, Östermalmsgatan 26A
    114 26 Stockholm
    Sweden