Gå direkt till innehåll
Movinto Fun’s mobila dansspel får finansierig från VINNOVA

Pressmeddelande -

Movinto Fun’s mobila dansspel får finansierig från VINNOVA

Movinto Fun får, tillsammans med Stepz dansskola och spelforskare vid Interactive Institute, 1,5 miljoner kr från VINNOVAS program Var Dags IT. Forskningsanslaget går till projektet Dance Crew – ett mobilt multiplayer dansspel för Movinto Funs egenutvecklade spelkonsol BodyBug® Movement Companion™.

”Vi är mycket glada över att återigen få bekräftelse på innovationshöjden och kvaliteten i våra spelprodukter och tjänster”, säger Jin Moen, VD och grundare av Movinto Fun. ”Våra spelprodukter bidrar till att bredda målgruppen för datorspel. Fortfarande finns få spelutvecklare som medvetet förhåller sig till tjejer i sitt utvecklingsarbete. Vårt mål är att kunna erbjuda alla människor en möjlighet att uppleva rörelseglädje – både de som redan är dans- och rörelsevana, och de som vill lära sig.”

Movinto Funs patenterade spelkonsol BodyBug® bygger på danspedagog och teknologie doktor Jin Moens forskning som kombinerar danspedagogik med interaktionsdesign och produktutveckling. BodyBug® Movement Companion™ är en liten robot som både känner av rörelse och kan röra sig själv – en bärbar elektronisk danskompis. Via en online community kan spelarna skapa egna danser, ladda ner nya spel, ladda upp sina resultat, och visa upp sina bästa ”moves”.

VINNOVA finansierar i programmet Var Dags IT spännande, nyttiga och roliga IT-projekt som kan utvecklas till produkter och tjänster för individens vardag och fritid.  Den här gången finansieras IT-baserade produkter och tjänster som skapar en roligare, aktivare, mer kreativ, upplevelserik och mer stimulerande fritid.

”Vi satsar på drivkrafter som finns runt människors vilja att röra sig, uttrycka sig och aktivt delta i sociala sammanhang. Vi tror att projekten kan fånga upp behov, ställa dessa i relation till tekniska möjligheter och låta användarna ta en aktiv roll i utvecklingsprocessen”, säger Mattias Esbjörnsson, handläggare på VINNOVA.

Movinto Fun AB grundades av Jin Moen och Marie Persson Björkman i mars 2007. Bolaget är verksamt inom branschen interaktiv underhållning och har i dag åtta anställda med huvudkontor i Kista. Movinto Funs första dansspel och online community lanseras på den Europeiska marknaden under 2010.

För ytterligare information:
Movinto Fun AB
Jin Moen, VD och grundare, 0707 78 17 52, jin@movintofun.com
http://movintofun.comhttp://bodybug.sehttp://facebook.com/bodybug

VINNOVA
Mattias Esbjörnsson, 08-473 32 93, mattias.esbjornsson@VINNOVA.se
http://www.vinnova.se/Verksamhet/Tjanster-och-IT-anvandning/Var-Dags-IT/

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Relaterat innehåll

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden