Gå direkt till innehåll
Movinto Fun tilldelas 100 000 € i EU-stöd för spelutveckling

Pressmeddelande -

Movinto Fun tilldelas 100 000 € i EU-stöd för spelutveckling

Det svenska bolaget Movinto Fun har tilldelats 100 000 € i utvecklingsstöd från EU programmet MEDIA för utveckling av spel för den egna bärbara spelkonsolen BodyBug® Movement Companion.

"Vi är jättenöjda och ser detta som en bekräftelse på att de spelidéer och koncept vi producerar verkligen är intressanta på en internationell spelmarknad. Det är kul att ett litet startup från Sverige med en ett helt egen och innovativ produkt kan hävda sig i konkurrensen med andra spelaktörer ute i Europa.", säger Jin Moen, VD och en av Movinto Funs grundare.

Movinto Funs patenterade spelkonsol BodyBug® bygger på teknologie doktor Jin Moens forskning som kombinerar danspedagogik med interaktionsdesign och produktutveckling. BodyBug® Movement CompanionTM är en liten robot som både känner av rörelse och kan röra sig själv - en bärbar och digital danskompis. En viktig del av produkterbjudandet är en online community där spelarna kan skapa egna danser, ladda ner nya spel till konsolen, och visa upp sina "moves".

"BodyBug® är en unik produkt som ger upphov till helt nya sätt att spela på", säger Åsa Roos, speldesigner på Movinto Fun. "På samma sätt som spelet Guitar Hero har ökat intresset för att lära sig spela gitarr på riktigt, kan BodyBug® och dess spel bidra till att öka intresset för dans och rörelse. Du kan både spela och lära dig dansa på samma gång! Det är ingen vanlig leksak eller spelkonsol, eftersom BodyBug® ger spelarna en möjlighet att göra kroppsliga upptäckter och skapar engagerande fysiska upplevelser."

Movinto Funs spelkonsol BodyBug® Movment CompanionTM lanseras på den Europeiska marknaden under 2010, tillsammans med tillhörande spel och onlinecommunity.

Kontaktpersoner:
Jin Moen, VD och grundare, 0707 78 17 52, jin@movintofun.com
Marie P Björkman, arbetande styrelseordförande och grundare, 0733 29 99 95, marie@movintofun.com

MEDIA
MEDIA är EU:s stöd till den audiovisuella industrin i Europa, det vill säga produktion och distribution av film, tv och interaktiva medier (t.ex. dataspel). Utvecklingsstöd för interaktiva verk omfattar t.ex. utveckling av en prototyp eller underlag till ett interaktivt verk för dator, spelkonsol, mobiltelefon eller Internet. Projektet ska vara innovativt och innehålla scenarier. EU-programmet MEDIA 2007 (2007-2013) har totalt en budget på 755 miljoner Euro.
www.ec.europa.eu/media - http://www.sfi.se/sv/varastod/MEDIA-Desk-Sverige/ http://www.sfi.se/sv/varastod/MEDIA-Desk-Sverige/Beviljade-MEDIA-stod/2009/

Movinto Fun AB
Movinto Fun AB grundades av Jin Moen och Marie Persson Björkman i mars 2007. Bolaget är verksam inom branschen interaktiv underhållning och har i dag sex anställda med kompetens inom speldesign, interaktionsdesign, programmering, ekonomi och affärsutveckling. www.movintofun.com - www.bodybug.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Relaterat innehåll

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden