Gå direkt till innehåll
Möt 60 av Sveriges mest spännande startups på STING Day – hela listan

Pressmeddelande -

Möt 60 av Sveriges mest spännande startups på STING Day – hela listan

För andra året i rad anordnar affärsinkubatorn STING nu på torsdag, den 5 maj, nätverkseventet STING Day – ett forum för utbyte av kunskap och kontakter som ska gynna innovativa företag i deras ambition att bygga internationella tillväxtbolag. Nu presenteras hela listan på de totalt 60 innovativa startups och expansionsbolag som får medverka på STING Day.

 – Genom eventet hoppas vi skapa många nya intressanta affärsmöjligheter som gynnar företagen i deras fortsatta internationella tillväxt. Vi har bland annat över 70 investerare anmälda till STING Day, säger Pär Hedberg, VD och grundare av affärsinkubatorn STING (Stockholm Innovation & Growth AB).

 Förutom kvalificerat nätverkande inkluderar dagen trendspaningar på den internationella riskkapitalmarknaden och workshops med fokus på expansion i Kina, USA och internationalisering av internetbolag. På talarlistan finns bland annat Anil Hansjee, M&A-ansvarig Google EMEA, TAT-grundaren Ludvig Linge, Per Roman, grundare GP Bullhound Ltd, Sara Öhrvall, ansvarig för forskning och utveckling på Bonnier, Hjalmar Winblad, grundare Rebtel och Fredrik Arnander, grundare Keybroker.

– Eventet är fullsatt med sina 225 platser och det är en intressant mix av entreprenörer, investerare och nyckelpersoner från forskning och industrin. Enligt förra årets utvärdering träffade 86 procent av besökarna minst en ny värdefull affärskontakt som man tror kommer att generera nytta till bolaget. Målet är självklart att STING Day 2011 ska skapa ännu fler värdefulla kontakter, säger Jessica Stark, projektledare för STING Day och marknadsansvarig på STING. 

Förutom medverkande innovationsbolag från STING-sfären har 17 externa startups valts ut. 
– Totalt fick vi in 89 ansökningar, vilket är en fördubbling jämfört med året innan. Det har varit en tuff, men inspirerande urvalsprocess. De startups vi nu har valt ut kommer under torsdagen att få pitcha sin affärsidé för STINGs erfarna affärscoacher, fortsätter Jessica Stark.

STING Day arrangeras av affärsinkubatorn STING. Huvudpartner är Stockholm Business Region Development. Övriga partners är VINNOVA, Tillväxtverket, ALMI Företagspartner Stockholm Sörmland och Teknik360. STING Day arrangeras i samarbete med EIT ICT Labs.

Ta del av komplett lista inkl. beskrivning av de medverkande innovationsbolagen: http://www.stingday.se/SV/39/medverkande-innovationsbolag.

Datum och plats: Torsdagen den 5 maj, Kista Science Tower, Färögatan 33 i Kista Science City.
Presskontakt och pressanmälan till:  Jessica Stark, projektledare för STING Day, jessica.stark@stockholminnovation.com, 070-333 32 43
Program:
www.stingday.se/program

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


OM STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista Science City. Huvudpartners är Innovationsbron och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Relaterat innehåll

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden