Gå direkt till innehåll
Över 80 startups konkurerar om 15 platser på STING Day

Pressmeddelande -

Över 80 startups konkurerar om 15 platser på STING Day

Torsdagen den 5 maj arrangeras STING Day – ett exklusivt nätverkssevent som sammanför 65 investerare, 55 av Sveriges hetaste innovationsbolag samt nyckelpersoner från industri och akademi. Eventet arrangeras av affärsinkubatorn STING. Förutom bolag inom STING-sfären kommer 15 externa teknik-startups att väljas ut. Men konkurrensen är hård.

– Sista dag för startups att ansöka till STING Day är onsdagen den 20 april. I dagsläget har vi fått in över 80 ansökningar. Urvalsprocessen blir därför tuff, men självklart mycket inspirerande. Förra året hade vi totalt 44 ansökningar. Så det är en markant ökning detta år, säger Jessica Stark, marknadsansvarig på STING och projektledare för STING Day.

Förutom att utvalda startups kostnadsfritt får medverka under eventet och knyta nya affärskontakter kommer en speedcoachning att arrangeras under förmiddagen, innan eventet öppnar för samtliga specialinbjudna gäster.

– Alla utvalda bolag får även pitcha sin affärsidé för STINGs erfarna affärscoacher, med efterföljande konstruktiv feedback som vi hoppas ska hjälpa bolaget framåt, berättar Jessica Stark.

Mer information för startups att ansöka: www.stingday.se/startups

För mer information kontakta
Jessica Stark, marknadsansvarig på STING och projektledare för STING Day:
070-333 32 43, jessica.stark@stockholminnovation.com

Om STING Day
STING Day är ett exklusivt nätverksevent med syftet att skapa ett intensivt, kreativt utbyte av kunskap och kontakter. Här samlar vi ett 50-tal av Sveriges hetaste startups och expansionsbolag, investerare och nyckelpersoner från industri och akademi. Dagen varvas med speedmeeting, workshops, trendspaningar och spännande entreprenörsresor. Deltagandet är kostnadsfritt, men en personlig inbjudan krävs. STING Day 2011 arrangeras torsdagen den 5 maj i Kista Science City. www.stingday.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


OM STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista Science City. Huvudpartners är Innovationsbron och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Relaterat innehåll

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden