Gå direkt till innehåll
Match2one-gänget. Stående: Ted Sahlström, Mosse Sahlström. Sittande: Hong Yu, Mikael Kreuger och Helena Stening. Foto: Photographer Charlie Bennett.
Match2one-gänget. Stående: Ted Sahlström, Mosse Sahlström. Sittande: Hong Yu, Mikael Kreuger och Helena Stening. Foto: Photographer Charlie Bennett.

Pressmeddelande -

Match2One tar in ytterligare 3 MSEK, siktar på ökad tillväxttakt på nya marknader

Ad-tech-bolaget Match2One har haft en framgångsrik resa sedan starten i våras. Bolaget har rest 6 miljoner kronor och tar nu in ytterligare 3 miljoner och dubblar i värdering. Bakom investeringen står bland andra Bo Mattsson, Johan Sahlstrand och Lars Lindgren. Match2One har idag 17 anställda på deras kontor i Stockholm, London och Kiev.

Nu ska Match2One öka tillväxttakten med sin ”programmatic advertising”-plattform. Deras själv-service-produkt hjälper mindre, medelstora e-handlare, och mediebyråer att förbättra sin digitala annonsering, aktivt driva relevant trafik och öka försäljning online. Via plattformen får annonsörer tillgång till en interaktiv rapportering och kan på så sätt följa upp på hur deras kampanjer tas emot och hur försäljning ökar. Intresset för produkten är stor och idag arbetar bolaget med bland annat Confident Living och Stronger.

– Match2Ones strategi för tillväxt fortsätter att leverera resultat – vi växer främst på nya marknader, genom nya kunder och strategiska partnerskap. Vi vill öka tillväxttakten för att stärka vår position på den ständigt föränderliga ad-tech-marknaden, säger VD och medgrundare Mikael Kreuger.

Enligt Match2One är det svårt för mindre aktörer att använda sig av programmatic eftersom nuvarande lösningar är reserverade för större bolag och kräver höga minimuminvesteringar, långa kontrakt och är svåra att hantera. Match2Ones nylanserade tjänst innebär att annonsörer enkelt kan komma igång utan minimuminvestering, och tar endast 8 procent i så kallad teknologiavgift.

– Komplexa plattformar kräver att du har personal som kan hantera dem. Vi vill erbjuda en enkel produkt där du skapar annonser och kampanjer själv – och därmed har full kontroll. Programmatic är fortfarande svårt och otillgängligt för många, och det vill vi ändra på, säger Mikael Kreuger.

Målsättningen för Match2One är att på en global arena kunna demokratisera automatiserad handel av digitala annonsutrymmen och vara en drivande kraft för mindre och medelstora annonsörer. Bolaget analyserar och profilerar kunders beteenden online för att förstå enskilda konsumenters behov. Det gör det möjligt för plattformen att automatiskt optimera displayannonsering som engagerar konsumenter genom att leverera rätt annons vid rätt tillfälle och på rätt plats.

– Det här är otroligt värdefullt för våra kunder, som främst är mindre och medelstora bolag, eftersom de snabbt kan rikta annonser mer effektivt och snabbare uppnå sina kampanjmål, säger Mikael Kreuger.

Match2One ser en ökande efterfrågan på sin produkt och ambitionen är som tidigare att uppnå en fortsatt hög försäljningstillväxt under nästa år. Antalet medarbetare kommer att öka, och bolaget kommer att anpassas till nya spelregler i nya marknader. Därmed förutspås högre kostnader och ett större investeringsbehov under 2017 än föregående år.

Kontakt
Mikael Kreuger, medgrundare och VD på Match2One, 070-438 21 41, 
mikael.kreuger@match2one.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STING har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. STING har stöttat nära 200 startups, av vilka 72 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla STING-bolagen en omsättning på 1,1 miljarder kronor, varav 90 procent kommer från export. De har dessutom skapat över 1200 jobb. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Relaterat innehåll

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden