Gå direkt till innehåll
​Tunga namn investerar i programmatic-bolaget Match2One

Pressmeddelande -

​Tunga namn investerar i programmatic-bolaget Match2One

STING-bolaget Match2One, som förenklar vardagen för annonsörer, tar in mer än 3 miljoner kronor från en rad erfarna investerare i Stockholm, London och Sydney. Bland investerarna finns namn som Cint-grundaren Bo Mattsson och Nepa-grundaren Ulrich Boyer.

Match2One har utvecklat en självservice-plattform som förenklar för mindre och medelstora annonsörer att skapa display-, mobila och videoannonseringskampanjer, även kallat programmatic advertising. Programmatic är ett relativt nytt sätt att handla digital annonsering som har vuxit sig både stort och komplext under de senaste åren, vilket skapar höga inträdesbarriärer för mindre och medelstora annonsörer. Detta är något som Match2One löser. Företagets globala räckvidd täcker in alla typer av skärmar, kanaler och annonsformat, till exempel Googles annonsnätverk, Facebook, YouTube och Linkedin.

– Programmatic ska vara enkelt och transparent. Genom artificiell intelligens och machine learning-algoritmer hittar vi mönster i konsumenters beteenden och utifrån det bestäms automatiskt var nästa annons ska visas, vid vilket tillfälle och via vilken kanal. Det här är otroligt värdefullt för våra kunder, som främst är mindre och medelstora bolag inom e-handel, eftersom de automatiskt kan rikta annonser mer effektivt och snabbare uppnå sina kampanjmål, säger Mikael Kreuger, medgrundare och VD på Match2One.

Det är en tung investerargrupp som går in i bolaget, bland andra Bo Mattsson, grundare av Cint som nyligen såldes, Ulrich Boyer, grundare av Nepa, Fredrik Månsson, grundare av Emric och Hyper Island, Petter Lindström och Vicki Potts (Sydney) samt två investerare i London som grundarna inte kan avslöja i dagsläget.

– Match2One har en stabil teknisk lösning, vilken täpper till gapet mellan köpare och säljare och tillåter extrem snabbhet i kommunikation på ett användarnära, enkelt sätt, i princip varsomhelst. Tillsammans med de nya investerarna har teamet en bra grund att växa och skala upp snabbt ifrån. Jag är övertygad om att de inom kort kommer spela en viktig roll inom den globala media industrin, säger Bo Mattsson, en av investerarna i bolaget.

Match2Ones team består idag av åtta medarbetare som sitter i Stockholm, Kiev och London och sedan februari är bolaget med i STINGs acceleratorprogram. Med nytt kapital och stärkt kompetens lägger Match2One nu allt fokus på att accelerera tillväxttakten, framförallt i Sverige och England, samt att komplettera teamet med minst fyra nya utvecklare. Match2Ones tjänst finns idag som beta-release och lanseras publikt senare i år.

Här anmäler du intresse att testa tjänsten
www.match2one.com

Kontakt
Mikael Kreuger, VD och medgrundare, mikael.kreuger@match2one.com, 070-438 21 41

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Relaterat innehåll

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden