Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Volumental och Optistring bland Sveriges 33 hetaste teknikföretag 2014

Optistring Technologies, som utvecklar en högeffektiv PV-växelriktare, och Volumental, som erbjuder en webbaserad 3D-scanningstjänst som tar kroppsmått så att företag kan ta fram individanpassade produkter, är två av de svenska innovationer som står redo att förändra sin bransch och är med på årets 33-lista som tagits fram av Ny Teknik och Affärsvärlden. 

Igår kväll presenterades för sjunde året i rad Sveriges 33 hetaste unga teknikföretag på finalen på Münchenbryggeriet i Stockholm. Listan bygger på nomineringar av företag från hela Sverige. Juryn har sökt företag med en unik produkt eller tjänst kring en innovation, ett företag som har en stor internationell potential och förutsättning att vilja förändra världen.

Ett av bolagen, Optistring Technologies, utvecklar en ny omriktare för att omvandla likström från solceller till växelström för elnätet. Optistrings teknologi utnyttjar solcellspanelerna effektivare än någon annan lösning, förenklar installationen, och hjälper till att göra solenergi ett både miljömässigt och ekonomiskt hållbart alternativ.

− Solenergi blir mer och mer uppmärksammat i takt med att installationskostnaderna sjunker, och den trenden snabbar vi upp ytterligare. Med våra både energi- och kostnadseffektiva solcellsomriktare får man ut mer energi ur systemen och gör dem även säkrare, samtidigt som systemkostnaden sänks. En plats på 33 listan är en kvalitetsstämpel som vi kommer ha nytta av nu när vi ska växa ytterligare och bland annat rekrytera, säger Anders Lindgren, VD på Optistring Technologies.

Innan finalen har 33-listan åkt landet runt i jakt på morgondagen teknikföretag. Företagen på listan ska vara från Sverige och max sju år gammalt, det vill säga startade senast 2007.

− Det är imponerande att se hur många spännande teknikbolag det startas i Sverige.  Att utse vinnarna har varit tufft. Ungefär som att peka ut morgondagens sportstjärnor innan de slagit igenom, säger Marie Alpman, reporter och redaktionellt ansvarig på Ny Teknik.

Kontakt
Anders Lindgren, VD på Optistring Technologies, 070-461 20 04, anders@optistring.com
Caroline Walerud, VD på Volumental, 070-875 59 01, caroline@volumental.com
Anna Collin, projektledare 33-listan,076-636 25 81, anna.collin@talentumevents.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om 33-listan 
33-listan har gjorts av Ny Teknik och Affärsvärlden sedan 2008. Den lyfter fram unga, spännande bolag som baseras på en teknisk innovation med stor internationell potential. Vilka företag som ska vara med på listan bestäms av redaktionerna. Undantaget är de företag som vunnit 33-listans regionala finaler i Lund, Göteborg, Linköping och Uppsala. Där har vinnarna utsetts av en lokal jury. Mer information: www.nyteknik.se/33listan

Om Ny Teknik
I Ny Teknik läser du om de senaste nyheterna, produkterna, trenderna och innovationerna. Här kan du läsa om nystartade företag som kan bli morgondagens Ericsson eller Microsoft. Vi ligger i framkant när det gäller bevakning av expansiva branscher som IT, telekom, energi och bioteknik samt hur den nya tekniken används inom industrin. Kontakt: susanna.baltscheffsky@nyteknik.se 

Om Affärsvärlden
Affärsvärlden är Sveriges främsta och tyngsta Affärsmagasin och en av de viktigaste källorna i Sverige för ekonomisk analys. Den primära målgruppen är de tyngsta befattningshavarna, aktörer verksamma på finansmarknaden, samt personer i chefsbefattning med intresse av ekonomi. Kontakt: jon.asberg@affarsvarlden.se

Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden