Gå direkt till innehåll
Vinnaren i STINGs Fintech-program ska investera din växel på börsen

Pressmeddelande -

Vinnaren i STINGs Fintech-program ska investera din växel på börsen

Klirr, appen som rundar av dina kortköp upp till ett visst belopp för att sedan investera dina växelpengar på börsen, är ett av 12 utvalda bolag som under hösten deltagit i STINGs nationella entreprenörsprogram STING Test Drive Fintech. Målet med programmet är att få fram fler bolag inom bank- och finanssektorn. På finalen i veckan utsågs Klirr till vinnare av ”Bästa pitch” och tilldelades 10 000 kronor av NFT Ventures.

Klirr rundar av dina kortköp till ett visst belopp och hjälper dig sedan att investera pengarna i fonder. I korta drag: en digital spargris där pengarna växer över tid.

− Prototypen finns redan. Nu ska vi hitta en bankpartner som vi kan bygga produkten hos, och vi förhandlar just nu med flertalet banker. Vi hoppas på att kunna visa något nytt innan nyår, säger Per Sköld, VD och grundare av Klirr.

Under hösten har 12 noga utvalda team med innovativa affärsidéer inom fintech-området (t ex bank-, transaktions-, lån-, försäkrings- och betalningstjänster) deltagit i programmet STING Test Drive Fintech. Under sju kvällsworkshoppar har de utvärderat och utvecklat sina idéer och fått chansen att lära sig vad det innebär att bygga bolag. Bakom programmet står en rad partners, bland andra SEB, MasterCard, NFT Ventures, Stockholms Handelskammare och Klarna.

− Innovation och ny teknik är ständigt i fokus på MasterCard. Vi tror på ett öppet förhållningssätt och nära samarbeten med andra aktörer för att skapa de bästa lösningarna. Därför har det varit spännande att vara med och stödja svenska startups i programmet och jag hoppas och tror att flera av bolagen har potential att skala upp sin verksamhet, säger Mats Taraldsson, affärsutvecklingschef MasterCard Norden och Baltikum, jurymedlem i finalen och en av sponsorerna av programmet.

Juryn för ”Bästa pitch” bestod även av Bengt Walerud, partner på Capacent; Tomas Rudenstam, advokat och partner på Nyman Rudenstam Advokatbyrå, och Magnus Uggla, styrelseordförande Fotografiska och tidigare vice vd på Handelsbanken. Juryns motivering löd:

”Det vinnande bolaget presenterar ett verkligt problem, de har en trovärdig och väl kommunicerad lösning på problemet och illustrerade detta genom en stark presentation.”

− Under hösten har projekten och entreprenörerna vuxit otroligt mycket. Status på projekten, affärsmodeller och pitchen har vässats och det vi såg idag var riktigt imponerade. Vi ser med spänning fram emot att följa dem, säger Fredrik Rosengren, serieentreprenör och affärscoach på STING och programledare av STING Test Drive Fintech.

STING Test Drive Fintech leds även av Jane Walerud, serieentreprenör, affärsängel och tidig investerare i bland annat Lensway och Klarna.

Mer information
Läs mer om Klirr: www.getklirr.com
Läs mer om STING Test Drive Fintech: www.stockholminnovation.com/test-drive   

Följande bolag deltog i STING Test Drive Fintech

Asteria
Asteria ger företag möjligheten att säkra betalningsströmmar. Genom att koppla företags interna system mot rätt analysverktyg och partners kan företag automatisera och säkerställa betalningar. Användaren ges bättre översyn av kunders beteende samt bättre marginaler och kundkontakt.

CrowdTrust
Genom P2P-långivning vill vi möjliggöra riktade mikrolån till individer och projekt som idag saknar tillgång till banktjänster, och där relativt lite tillfört kapital skulle göra stor skillnad för att driva ekonomisk tillväxt och minskad fattigdom. Med hjälp av lokalt engagerade samarbetspartner (ex röda korset/rädda barnen) så får långivaren möjlighet att få direkt återkoppling från låntagaren om hur finansieringen har bidragit till realisering av ambitioner, framför allt i form av ökad ekonomisk självständighet och förbättrade levnadsvillkor.

Dirept
Dirept tillhandahåller en lösning för XBRL-rapportering, som är ett nytt krav inom ramen för de regulatoriska paketen Basel III (inom finans & bank) samt Solvens II (försäkring). I dessa branscher kunde tidigare den regulatoriska rapporteringen göras manuellt, men i och med implementeringen av dessa nya regleringar blir XBRL-rapportering ett krav.
www.dirept.com

Klirr
Klirr är en app som rundar av dina kortköp till ett visst belopp och sedan hjälper dig investera växelpengarna på börsen. En digital spargris som växer, helt enkelt.
www.getklirr.com

Marqts
MARQTS.com är en ny och innovativ plattform för investerare - stora som små. Den är användarvänlig, inspirerande, social och gratis. I en snabbt föränderlig informationsmiljö är det dags att göra om förutsättningarna för den finansiella marknaden. Målsättningen: vi vill helt enkelt att våra användare skall göra bättre investeringar.
www.MARQTS.com

Njordvest
Njordvest vill vara Nordens första marknadsplats för gräsrotsfinansierade energilån. Vi vill göra det möjligt för vem som helst att direktinvestera i förnybara energiprojekt, något som i dagsläget är begränsat till institutionella investerare. På så sätt stödjer vi mindre organisationer med att hitta långsiktigt kapital för utbyggnaden av Nordisk sol- och vindkraft

Pengakompis
Pengakompis hjälper människor att förbättra sin privatekonomi och därmed spara pengar. Genom våra verktyg kan individer på ett enkelt och roligt sätt ta bättre finansiella beslut, jämföra sig med andra, ta del av rabatterade erbjudanden samt få hjälp att förbättra avtal för att sänka månadsutgifterna. Visst skulle det vara spännande att jämföra din ekonomi med dina grannar…
www.pengakompis.se

Poolaren
En Poolare vill inte betala överpris för sin försäkring och vänder sig till Poolaren för att tillsammans med sina vänner starta en egen försäkringspool. Försäkringspremien betalas in i poolen och uttag görs vid behov, resten av beloppet som inte används betalas ut till poolmedlemmarna vid försäkringstidens slut. Poolen ägs av medlemmarna och de bestämmer också sina egna villkor. Poolaren för in försäkringsbranschen i delningsekonomin.

Sigmastocks
Mai Thai och Nanna Stranne grundade Sigmastocks i juli 2014, med målet att skapa ett alternativ till dyrt fondsparande. Med hjälp av finansiell matematik och stora datamängder hjälper de före detta fondsparare att investera och månadsspara i aktier. Tack vare digitalisering och låga avgifter kan de tillsammans med sina kunder spara miljardbelopp.
www.sigmastocks.com

xBMaaS
xBMaaS är ett molnbaserat affärssystem med huvudfokus på redovisning och analys i realtid samt på att möjliggöra en effektiv integration mellan samverkande verksamheter. Vårt första mål är att hjälpa detaljhandeln att hitta nya vägar till bättre lönsamhet.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden