Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Verhaert, Sting, Plug and Play och CIVITTA vinner kontrakt på 8,5 mEUR för att lyfta europeiska startups inom rymdsektorn

Verhaert Masters in Innovation, Plug and Play Tech Center, CIVITTA, och Sting tillkännager det gemensamma rymdacceleratorprojektet, värt 8,5 mEUR. Programmet som initierats av EU-kommissionen, syftar till att accelerera rymdstartups i olika stadier för att åter sätta europeiska rymdinitiativ på mitten av den internationella kartan.

Acceleratorprogrammet CASSINI

De snabbt växande rymdbolagen i USA och Asien har länge överskuggat de många europeiska spelarna. I USA är till exempel finansieringen nio gånger högre än inom EU. I och med acceleratorprogrammet CASSINI kommer EU-kommissionen lyfta entreprenörskap i rymdrelaterade bolag inom EU, för att kunna återta en ledande position på marknaden. Detta består av finansiering på 6 miljoner euro som kommer att fördelas på startups och scaleups som deltar i det sex månader långa programmet.

Tvåårskontraktet för att organisera acceleratorn har tilldelats ett konsortium bestående av fyra aktörer. Verhaert Masters in Innovation leder initiativet i samarbete med Plug and Play Tech Center, CIVITTA och Sting. Konsortiet kommer stötta de deltagande bolagen i deras fortsatta utveckling på marknaden, och hjälpa dem delta i internationella sälj och investerarevent. Efter två år kan kontraktet förlängas med ytterligare två år samt en total investering på 17 miljoner euro.

Vad får deltagarna ut av programmet?

Varje år kommer de 40 startups och scaleups som antas till acceleratorprogrammet få hjälp att skala upp till europeiska och globala marknader. Programmet kommer att ge entreprenörer i Europa möjligheten att få kontakt med potentiella kunder och investerare i olika länder, vilket kommer att flytta narrativet från lokalt till internationellt.

Verhaert leder konsortiet och projektet som kommer att fokusera på lärande och support till deltagarna. CIVITTA, Plug and Play och Sting kommer att bidra med acceleration på deras respektive marknader samt mentorskap inom nyckelområden såsom sälj och affärsutveckling, finansiering och marknadsexpansion.

”Vår mission är att attrahera mer investeringar till spännande, europeiska rymdbolag. Genom att stötta dessa startups tidigt kommer de få det lyft dom behöver för att plockas upp av VC-firmor och bli nyckelspelare på den internationella marknaden,” fortsätter Tomas Jonsson, CASSINI Space Entrepreneurship Initiative.

Den första kommunikationen kommer ut inom de närmaste veckorna och den första gruppen på 20 bolag välkomnas i maj 2023.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Sting (Stockholm Innovation & Growth)

Sting, utnämnd till världens bästa inkubator/accelerator 2021, hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika internationella tillväxtföretag med affärsutvecklingsstöd, rekrytering, finansiering och nätverk i världsklass. Sting har hjälpt mer än 370 startups sedan 2002, varav 70 procent fortsätter att utvecklas och växa idag.

Tillsammans omsätter alla Sting-bolag mer än 3,8 miljarder kronor och de har skapat över 3400 jobb. Sting-bolagen har tillsammans attraherat mer än 9,9 miljarder kronor i privat kapital.

Sting är också en aktiv utvecklare av ekosystemet i Sverige och medgrundare av initiativ som bland annat SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Sting-alumner inkluderar bland andra: Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Läs mer på: https://sting.co/

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden