Gå direkt till innehåll
VDn för STING-bolaget Volumental är Sveriges Supertalang 2013

Pressmeddelande -

VDn för STING-bolaget Volumental är Sveriges Supertalang 2013

Caroline Walerud, 23, rankas högst på Veckans Affärers lista över Sveriges 101 supertalanger. Caroline är VD för startupbolaget Volumental som bygger världens första molntjänst för 3D-skanning. Efter universitetsstudier i Cambridge ville hon jobba i ett ungt företag där hon kunde få erfarenhet inom många affärsområden samtidigt, och hjälpa till att bygga något från grunden.

Volumental, som Caroline driver tillsammans med tre andra medgrundare, Alper Aydemir, Miroslav Kobetski, och Rasmus Göransson, gör det möjligt att med företagets mjukvara använda relativt vanliga och billiga djupkameror, som idag finns i t ex spelkonsoller som Microsofts Kinect, för att 3D-skanna objekt direkt i hemmet. Volumental gör sedan på ett par minuter en 3D-modell som kan skrivas ut på 3D-skrivare.

Tekniken på det 3D-området utvecklas snabbt och kommer snart att bli än mer tillgänglig för användare.

”I veckan köpte Apple upp sensorföretaget Primesense som gör en av de kameratyper vi utvecklar för. Det innebär att Apple kan komma att ha hårdvaran i sina datorer och mobiler väldigt snart. Finns hårdvaran överallt så måste man kunna maxa den och använda den för skanning, och det kan vi göra möjligt”, berättar Caroline för Veckans Affärer.

”En annan stark trend är att allt går att göra med mobilen, ingen kommer att orka ta med sig fler prylar. Nu kan vår hårdvara hamna på Applemobiler, och ett annat företag vi samarbetar med gör hårdvara för Intelprodukter. Utvecklingen kommer att ta fart de kommande två åren och där blir vår teknik en viktig pusselbit eftersom vi gör skanning lättillgängligt och enkelt för många användare. Potentialen är enorm”, fortsätter hon.

Årets kartläggning av Sveriges 101 supertalanger visar att entreprenörskulturen har slagit igenom på bred front. Två andra STING-bolags VD:ar placerade sig också på listan: Mattias Hansson på Opticaller Software (plats 39) och Fredrik Swedberg på Diamorph (plats 51).

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden