Gå direkt till innehåll
Uppmärksammad aktivitet genomfördes mellan apotek och företaget iDoc24

Pressmeddelande -

Uppmärksammad aktivitet genomfördes mellan apotek och företaget iDoc24

STOCKHOLM/GÖTEBORG (Sverige) 13 maj 2011: Företaget iDoc24, med sin mobila hälsotjänst, genomförde en uppmärksammad aktivitet i Göteborg under ”Euromelanoma Monday” den 9 maj. En dag som utlysts i hela Europa för att uppmärksamma hur många det är som drabbas av hudcancer varje år. Med det innovativa bolagets mobiltjänst erbjuds människor möjligheten att skicka in en bild på en hudåkomma och få svar av en hudläkare inom 24 timmar.

Antalet fall av hudcancer ökar för varje år i Sverige. Hudspecialisten John Paoli på Sahlgrenska Universitetssjukhuset kommenterade nyligen i media att det är fler som dör av malignt melanom i Sverige än i trafiken. Med anledning av detta samt ”Euromelanoma Monday”, genomfördes under måndagen en aktivitet i samarbete mellan ett apotek i Nordstan i Göteborg och företaget iDoc24. 

”70 personer passade på att utnyttja möjligheten denna dag att ta en bild med ett så kallad dermatoskop för att få sina hudförändringar bedömda. De flesta bilder som skickas in till oss är ofarliga och kan behandlas med egenvårdsprodukter”, säger Dr Alexander Börve som är grundare av företaget iDoc24.

iDoc24 hade ett uppmärksammat inslag i TV4 under samma dag, vilket resulterade i totalt 500 nedladdningar av tjänsten via Appstore, varav 43 bilder på hudförändringar skickades in och besvarades under samma kväll. Resultatet av dessa besök var att 34 personer fick allmänna råd om vad de ska vara uppmärksamma på när det gäller deras hudförändringar och nio personer blev uppmanade att söka läkare på vårdcentral eller en hudläkarmottagning för vidare utredning. Två personer fick rådet att söka hudläkare direkt, eftersom bilderna visade på möjliga fall av hudcancer.

”Jag är imponerad över hur snabbt och bra våra hudläkare besvarar de inskickade frågorna och bilderna. På sikt tror jag att tjänsten kommer att kunna fånga upp flera patienter med hudcancer som annars inte hade sökt läkare i tid”, säger Alexander Börve.

För mer information om tjänsten eller företaget, kontakta:
Alexander Börve M.D. Grundare, +46(0) 730421601, alexander@iDoc24.se

Om iDoc24
Alexander Börve är läkare på Sahlgrenska universitetssjukhus och forskar inom telemedicin. Han är grundare till iDoc24 som har en sjukvårdsinformationstjänst där man kan fråga en hudläkare om olika hudutslag eller hudförändringar på kroppen anonymt. I de flesta fallen kan man behandla åkomman själv med receptfria läkemedel. I vissa fall blir man ombedd att söka läkare för vidare utredning. Borrelia orsakat av fästingbett? Hudförändringar, utslag, blåsor, eksem, m.m. - allt synligt kan fångas med din mobilkamera och kan därmed bli bedömt via tjänsten. Bilderna skickas in anonymt med ett webbformulär, en iPhone app eller med MMS. www.iDoc24.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


OM STING (Stockholm Innovation & Growth)
Idoc24 är ett av STINGs inkubatorsbolag. STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista Science City. Huvudpartners är Innovationsbron och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden