Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Två STING-bolag bland topp 5 på Deloittes Fast 50-rankning

Fast 50 är listan över Sveriges snabbast växande teknikföretag. Bland de fem främst placerade företagen hittar man två STING-bolag: Överst på listan finns Midsummer, som producerar maskiner för solcellstillverkning; och på femte plats SEEC, som löser fastigheters värme- och/eller kyl behov med sina geoenergilager i marken.

För tionde året i rad delar Deloitte tillsammans med Affärsvärlden och Svenska Riskkapitalföreningen ut en årlig utmärkelse till de snabbast växande teknikföretagen i Sverige.

– Att två STING-alumner finns med i topp 5 på Fast 50 är otroligt roligt och visar på styrkan som finns inom STING-sfären. Jag är väldigt stolt över dem och gläds av att vi har kunnat vara med och bidra till bolagens kraftfulla tillväxt och utveckling, säger Pär Hedberg, grundare och VD på STING (Stockholm Innovation & Growth).  

Trots en lågkonjunktur inom solenergibranschen ser Sven Lindström, VD på Midsummer, ljust på framtiden.

– Vi pratar med ett flertal kunder som är långsiktiga och som vill investera. I bästa fall kan vi få ett avtal klart före nyår. Vi har kapacitet att tillverka tio maskiner per år här i Järfälla och på två års sikt är jag övertygad om att marknaden är tillbaka i balans, säger Sven Lindström till Affärsvärlden.

Johan Larsson, VD på SEEC, tror också på en fortsatt stark utveckling för sitt miljöteknikföretag. Med SEECs lösning för uppvärmning och kylning av byggnader kan primärenergin reduceras med 70 procent genom att energin lagras istället för att produceras.

– Många fastighetsägare satsar idag på att miljöcertifiera både nya och äldre fastigheter. Där kan vår lösning bidra starkt till en effektiv energiförbrukning och som dessutom är betydligt billigare än t ex fjärrvärme, säger Johan Larsson.

I dag finns rankningen Fast 50 i Nordamerika, Europa, Asien och Afrika. För att klassas som ett Fast 50-företag måste bolaget utveckla äganderättsskyddad teknik, tillverka teknikrelaterade produkter eller använda en stor del av sina egna resurser till forskning och utveckling av teknik. Bolagen ska ha en omsättning som basåret överstiger 50 000 euro och för slutåret 800 000 euro. Företaget ska ha bedrivit verksamhet under de senaste fem åren.

Kontakt
Pär Hedberg, grundare och VD, STING, 070-855 03 18, par.hedberg@stockholminnovation.com
Sven Lindström, VD, Midsummer, 070-776 47 48, sven.lindstrom@midsummer.se
Johan Larsson, VD, SEEC, 073-370 07 48, johan.larsson@seec.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista Science City. Huvudpartners är Innovationsbron och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden