Gå direkt till innehåll
TV4-Gruppen investerar i Liveguide

Pressmeddelande -

TV4-Gruppen investerar i Liveguide

TV4-Gruppen köper in sig i STING-bolaget Liveguide, en personlig guide till direktsänd video på nätet. Genom Liveguide kan användarna enkelt upptäcka, uppleva och hålla sig uppdaterade bland miljontals direktsändningar på nätet, från hela världen. 

Företagets app aggregerar och presenterar en personlig guide med direktsända kanaler utifrån tittarens egna intressen, och påminner när favoritkanalerna börjar sända. Liveguide grundades och lanserades av fyra tidigare Hyper Island-studenter för cirka ett år sedan.

- Liveguide är en tjänst inom den framväxande content discovery-genren som handlar om hur användarna ska hitta det de vill se i det kraftigt växande utbudet av rörlig bild. Det är viktigt för TV4 att möta ett förändrat konsumentbeteende och att ligga nära den snabba utvecklingen på området. Liveguides tjänst är i ett tidigt skede och en av många nya spännande tjänster på en global marknad. Och TV4 och Liveguide-teamet har hittat varandra på ett sätt som känns väldigt bra för bägge parter, säger Carola Lundell, affärsutvecklingschef på TV4-Gruppen.

Det här är det första förvärv som TV4-Gruppen gör inom ramen för ett kraftfullt stärkt fokus på affärs- och teknikutveckling. Syftet är att komplettera och stärka TV4-Gruppens position inom rörlig bild, eller inom de vertikala affärsutvecklingsområdena sport, mat och spel.

- I dag sker ett stort medieskifte till Internet, och det vill vi på Liveguide vara med och påverka i allra högsta grad. Vi har sökt en partner som tror på oss som team, förstår vår vision, och vill vara med långsiktigt. Vi har definitivt hittat ett samarbete som överträffat våra förväntningar på alla fronter. Det känns spännande och kul att ha TV4 med oss när vi tar Liveguide in i nästa kapitel på startupresan, säger Gustav Salomonsson, medgrundare och kommunikationsansvarig för Liveguide.

Bolaget har tidigare finansierats i samband med STING:s acceleratorprogram STING Accelerate, där man ingick som ett av åtta utvalda bolag under programmets tredje omgång. Diskussionen med TV4 inleddes på STING Demo Day, avslutningseventet för STING-bolag där endast investerare, potentiella partners och journalister är inbjudna. 

Med TV4-Gruppens investering får Liveguide medel för att accelerera produkt-, marknads-, och affärsmässigt. Fokus ligger i första hand på gamingvärlden, som är den överlägset snabbast växande delen av marknaden, men kommer stegvis breddas i takt med att den direktsända onlinemarknaden expanderar.

Liveguide bildades av de fyra tidigare Hyper Island-studenterna Gustav Salomonsson, Sebastian Andréasson, Hugo Björkdahl och Johan Cato för cirka ett år sedan. Appen täcker bland annat in det som direktsänds via Ustream, Twitch, YouTube, Hitbox, Viagame, Bambuser, och Azubu. Man kan titta på, airplaya, följa och få påminnelser på sina favoritprogram direkt från appen, och hitta nya program via rekommendationer, fritext- eller genresökningar. Liveguide finns ute på App Store för iPhone och iPad.

Kontakt
Gustav Salomonsson, medgrundare/kommunikationsansvarig Liveguide, gustav@liveguide.info, 072-293 04 47, www.liveguide.li

Magnus Törnblom, pressansvarig corporate TV4-Gruppen, magnus.tornblom@tv4.se, 070-266 27 12

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden