Gå direkt till innehåll
Tunga tech-namn till STINGs Advisory Board

Pressmeddelande -

Tunga tech-namn till STINGs Advisory Board

Fishbrain-grundaren Johan Attby, Northzone-partnern och HelloFresh-grundaren Jessica Nilsson, och Lifesum-grundaren och affärsängeln Henrik Torstensson är tre tunga namn som blir medlemmar i STINGs nybildade Advisory Board. Tillsammans ska de bidra till STINGs och Stockholms långsiktiga utveckling och stöd för startups.

En fjärde medlem i STINGs rådgivande styrelse, Volumental-grundaren Caroline Walerud, var med i STING 2012-2014 och återvänder nu till inkubatorn för att tillsammans med åtta andra betydande namn hjälpa till att utveckla ett ännu bättre support för startups. Bland de övriga medlemmarna märks Kerstin Cooley, VD på Moor, Maria Rankka, VD på Stockholms Handelskammare, och Online Pizza-grundaren och affärsängeln Erik Byrenius.

Förutom att komma med nya idéer på hur STING kan utveckla stödet till startups ska rådgivarna även hantera strategiska utmaningar för ekosystemet i Stockholm, och bidra till att befästa visionen av Stockholm som Europas startuphuvudstad.

– Vi har skapat ett kvalificerat forum för att bolla och utvärdera tankar kring STINGs långsiktiga utveckling. Det är en mötesplats för framstående personer inom olika delar av ekosystemet i Stockholm som ska ge nya kontakter och ett spänstigt utbyte av idéer, säger Pär Hedberg, grundare och VD för STING (Stockholm Innovation & Growth).

– STING är en central och viktig del av Stockholms startupekosystem. STING främjar och ger tidig finansiering till många unga entreprenörer, och coachar dem att utveckla sina briljanta idéer till företag med stor affärspotential. Jag är superglad över att gå med i STINGs Advisory Board och att dela med mig av mina lärdomar som serieentreprenör med erfarenhet från både Stockholm och Silicon Valley. Stockholm har potential att bli världens andra startuphuvudstad och jag vill att STING ska spela en nyckelroll i att nå dit, säger Johan Attby, grundare och VD på Fishbrain.

Här är hela listan på STINGs Advisory Board:

  • Johan Attby, grundare och VD, Fishbrain
  • Erik Byrenius, affärsängel, grundare av Online Pizza
  • Kerstin Cooley, VD, Moor Capital
  • Giovanni Fili, VD, Exeger
  • Jessica Nilsson, partner, Northzone och grundare av HelloFresh
  • Maria Rankka, VD, Stockholms Handelskammare
  • Henrik Torstensson, grundare och VD, Lifesum
  • Caroline Walerud, medgrundare och VD, Volumental
  • Johanna Wollert Melin, medgrundare och COO, Trice Imaging

STING har sedan 2002 hjälpt talangfulla personer att omvandla sina affärsidéer till framgångsrika företag. STING har stöttat nära 200 startups, av vilka 72 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Bland dem finns Yubico, Videoplaza, Watty, Dreams och Sellpy. Tillsammans har alla STING-bolagen en omsättning på 1,1 miljarder kronor, varav 90 procent kommer från export, och har skapat över 1200 jobb.

Kontakt
Pär Hedberg, grundare och VD, STING, 070-855 03 18, par.hedberg@stockholminnovation.com

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden