Gå direkt till innehåll
Tre STING-entreprenörer bland Sveriges 101 Supertalanger

Pressmeddelande -

Tre STING-entreprenörer bland Sveriges 101 Supertalanger

Astrid Friborg, Carolina Johansson och Babak Rasolzadeh är tre av Sveriges 101 Supertalanger som hedrades igår kväll på Fotografiska Museet i Stockholm. Veckans Affärers lista utgörs av landets allra mest driftiga och talangfulla människor under 40 år. STINGs entreprenörer har imponerat med sitt driv, sin prestation och trendkänslighet.

Veckans Affärer skriver så här om Astrid: Doktorand i medicin som nobbade Vetenskapsrådets stipendium och Stanford för att satsa på sin företagsidé: hälsofrämjande smoothies i automat på gymkedjor. Har dessutom startat VD-nätverk för innovatörer.

– Att finnas med på listan är ett erkännande och ett synliggörande. Att exponeras för det svenska näringslivet på detta sätt är precis vad mitt företag behöver just nu. Det är bra tajming, nu när vi just lanserat vår produkt, säger Astrid Friborg, grundare och VD på Berries by Astrid.

En annan entreprenör som också är med i affärsinkubatorn STING just nu är Carolina Johansson som driver Solelia Greentech. Veckans Affärers motivering lyder så här:

Dansare i New York som skolade om sig till civilingenjör på Uppsala universitet och gästforskade inom hållbarhet på University of California. Idag VD, säljer laddningsstationer för elbilar och har fått Världsnaturfondens pris Climate Solver.

– Fantastiskt roligt! Vi söker 10 miljoner i externt kapital i Solelia nu för internationell expansion så den här utnämningen till supertalang kommer otroligt lägligt, säger Carolina Johansson.

Den tredje entreprenören, som är en STING-alumn, är Babak Rasolzadeh, CTO och grundare av bildanalysföretaget OculusAI. Babak och hans familj flydde från Iran till Sverige på 80-talet och han bodde flera år på flyktingförläggning. Företaget startade han redan under doktorandstudierna på KTH och under de fyra år det har funnits har han fått ihop 24 miljoner i riskkapital och ändrat strategi flera gånger, skriver Veckans Affärer.

– Även om jag oftast inte låter mig påverkas av sådana här utmärkelser då man riskerar att tappa fokus, så måste jag erkänna att jag är smickrad och tacksam över VAs utnämning. Samtidigt vill jag lyfta fram att detta trots allt är en team-effort och hade inte varit möjligt utan det fantastiska och otroligt begåvade team vi har på OculusAI. De grabbarna och tjejerna ska ha all cred och är de verkliga talangerna bakom ”Supertalangen”, säger Babak Rasolzadeh.

Enligt Veckans Affärers definition ska supertalangen verka inom näringslivet, politiken eller forskarvärlden. Han eller hon får inte ha varit med på 101 Supertalang-listan tidigare och ska inte ha fyllt 40 år.

Juryn som består av Veckans Affärers redaktion rankar de 101 Supertalangerna baserat på följande fem parametrar:
* Kunskap: Expertkunskaper inom sitt område.
* Prestation: Hur väl har talangen presterat hittills?
* Drivkraft: Vilka hinder har övervunnits och hur?
* Trendkänslig: Hur väl pluggar personens kunskap och talang in i viktiga trender?
* Personligt varumärke: Hur väl har personen lyckats bygga sitt varumärke i offentligheten?

Kontakt
Astrid Friborg, Berries by Astrid, astrid@berriesbyastrid.com, 070-278 83 92
Carolina Johansson, Solelia Greentech, carolina.johansson@solelia.se, 070-368 14 16
Babak Rasolzadeh, OculusAI, babak@oculusai.com, 073-654 99 29
Jill Lindström, marknads- och kommunikationsansvarig, STING, jill.lindstrom@stockholminnovation.com, 072-213 14 22

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista Science City. Huvudpartners är Innovationsbron och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden