Gå direkt till innehåll
Tre STING-bolag bland vårens VINN NU-företag 2014

Pressmeddelande -

Tre STING-bolag bland vårens VINN NU-företag 2014

Idag utsågs 15 innovativa, nystartade företag som finansieras med 300 000 kronor vardera i Vinnovas satsning VINN NU. Bland de utvalda återfanns tre STING-bolag: Spontano, som hjälper användare att hitta sista minuten-events; Codarica, som utvecklar roliga utbildningsmedel för barn som lär dem programmering; och 30minMBA, som tar fram 30-minuters-sammanfattningar av värdefulla affärsböcker till din mobil.

− Det är väldigt roligt att flera av våra bolag för stöd igen från Vinnova. VINN NU-bidragen betyder otroligt mycket i dessa tidiga skeden och vi ser med glädje fram emot resultaten av finansieringen och entreprenörernas drivkraft, passion och hårda arbete med att bygga framgångsrika, globala företag, säger Pär Hedberg, grundare och VD på STING (Stockholm Innovation & Growth).

30minMBA, som sammanfattar de bästa affärsböckerna i ljud och text till användarens mobil och gör det möjligt att applicera kärnan av dem inom 30 minuter, befinner sig i en spännande fas och planerar just nu en internationell lansering.

− Det känns fantastiskt att få 300 000 kronor som hävstång för att komma ut på marknaden. Under sommaren lanserar vi en stängd beta för iOS och till hösten lanserar vi tjänsten för en global marknad. Pengarna från Vinnova kommer att hjälpa oss ta de första stegen utanför Sverige, säger Therése Gedda, grundare och VD på 30minMBA.

Codarica, som ligger bakom karaktärerna Kalle Kodare och Holly Hacker, har färdigställt en fungerande prototyp som de nu testar på bland annat fjärdeklassare i Östermalmsskolan.

− Finansieringen och stödet från Vinnova kommer att hjälpa oss att nå våra mål med lanseringen av vår första app. Detta kommer göra att fler barn runt om i världen kan lära sig att koda, säger Sanna Nilsson, medgrundare och VD på Codarica.

Det tredje STING-bolaget som fick VINN NU-finansiering var Spontano. Företaget hjälper användare att bli mer Spontana genom att lista och sälja biljetter till evenemang som händer inom 48 timmar.

− Vi är otroligt glada! Vinnova ger oss både en kvalitetsstämpel och de medel vi behöver för att jobba ännu hårdare. Med deras stöd kommer vi att bygga en stark position i Stockholm och förbereda en internationell expansion, säger Ludvig Linse, medgrundare och VD på Spontano.

VINN NU riktas till nystartade företag under ett år som har utvecklat eller är på väg att utveckla en unik och innovativ produkt, metod eller tjänst som ännu inte finns på marknaden. Bakom satsningen står Vinnova och Energimyndigheten. Dessutom satsar Vinnova tillsammans med Tillväxtverket på nya företag startade av unga personer (18-30 år). Syftet är att underlätta för nystartade företag att förbereda och tydliggöra tidiga och kommersiellt intressanta utvecklingsprojekt. Detta så att företagen kan utvecklas, finna en efterföljande finansiering och på sikt bli framgångsrika svenska företag. VINN NU startade 2002 och har sedan dess hållits varje år, och årligen utses omkring 20 företag.

Kontakt
Jill Lindström, marknads- och kommunikationsansvarig, STING, 072-213 14 22, jill.lindstrom@stockholminnovation.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden