Gå direkt till innehåll
Tomologic slutgiltig segrare i Venture Cups Sverigefinal

Pressmeddelande -

Tomologic slutgiltig segrare i Venture Cups Sverigefinal

Bland fler än 1.000 affärsidéer var det igår slutligen 12 av Sveriges framtida tillväxtföretag som gjorde upp om den prestigefyllda titeln ”Vinnare av Venture Cup 09/10. Segrare blev STING-bolaget Tomologic från Stockholm, med ett optimeringssystem för beskärning av metall inom tillverkningsindustrin som förväntas spara tiotals miljarder euro. Förutom äran belönades de också med 200 000 kronor.

– Vi är naturligtvis otroligt stolta och glada över segern! Det här ger oss en tydlig kvalitetsstämpel när vi nu för intressanta samtal med globala samarbetspartners, säger Magnus Norberg Ohlsson, VD på Tomologic.

Tomologic utvecklar en webbaserad tjänst som förser tillverkningsindustrin med väsentligt effektivare skärplaner och minskar materialspillet med upp till 50 %. Genom optimering av de industriella processerna kan kunder både minska sina kostnader och koldioxidutsläpp.

– Tomologic är ett lysande exempel på hur enormt viktigt det är med en djup förståelse för kundens problematik  - Magnus Norberg Olson har själv stått och svurit över slöseriet vid skärmaskinerna . Detta parat med ett glödande entreprenörskap och teknik i världsklass gör att det här teamet kommer att skapa mycket stora värden, säger Raoul Stubbe, Tomologics affärscoach på STING (Stockholm Innovation & Growth).

Bolaget finns idag i STINGs affärsinkubator och har tidigare fått kommersiellt stöd via KTH Innovation:

”Redan första gången jag träffade Magnus blev jag otroligt imponerad av hand driv och potentialen i caset. Genom vårt stöd i kommersialiseringsprocessen har vi bidragit med att utveckla idén till en skarp affärsidé, vilket var en förutsättning för att Magnus sedan antogs till STING. Detta är ett väldigt gott exempel på samspelet mellan KTH Innovation och STING för att skapa framtidens tillväxtbolag”, säger Gustav Notander, affärsutvecklingscoach på KTH Innovation

Juryns motivering till förstapriset löd:
"En kombination av praktiskt och vetenskaplig kunskap skapar förutsättningar för att lösa ett uppenbart problem med möjlighet till en stor affärsframgång. En mycket välskriven affärsplan med ett komplett team!"

Tomologic kom även nyligen på andra plats i Europas största affärsplanstävling och vann även det årliga hållbarhetspriset. Måndagen den 14 juni är Tomologic ett av de 55 innovativa startups och tillväxtbolag som medverkar på STING Day (www.stingday.se).

Kontakt
Magnus Norberg Ohlsson, VD och grundare på Tomologic AB;  076-336 66 98, magnus.norberg@tomologic.com
Raoul Stubbe, affärscoach på STING: 070-655 27 74, raoulstubbe@stockholminnovation.com
Gustav Notander, affärsutvecklingscoach på KTH Innovation: notander@kth.se, 08-790 97 13

Om Venture Cup
Venture Cup är en affärsplantävling som syftar till att hjälpa människor med affärsidéer att förverkliga dem. Genom att delta med sin idé i Venture Cup får man feedback, handledning, utbildning, inspiration och tillgång till ett stort kontaktnät - allt kostnadsfritt. Läs mer: www.venturecup.se

Om KTH Innovation
KTH Innovation stödjer kommersialisering av idéer från KTH:s forskare och studenter samt forskare från andra lärosäten i Mälardalen. Vi erbjuder kommersiell support för innovationsprojekt i alla faser på vägen från forskningsresultat eller idé till marknadsfärdig produkt eller tjänst. KTH Innovation är särskilt specialiserade på kommersialisering av ny teknik och på de tidiga faser när en idé ska utvecklas och verifieras. Läs mer: www.kth.se/innovation

Ämnen


OM STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista Science City. Huvudpartners är Innovationsbron, Stockholm Business Region, KTH och Karolinska Institutet. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Relaterat innehåll

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden