Gå direkt till innehåll
Tidigare Booli-VDn Peo Nilsson blir ny affärscoach på STING

Pressmeddelande -

Tidigare Booli-VDn Peo Nilsson blir ny affärscoach på STING

Peo Nilsson har arbetat inom internet/media de senaste 18 åren, framför allt med att starta och bygga upp bolag. Han har bland annat varit VD i Pacer som förvärvades av franska Valtech, och i Industrimedia vars verksamhet förvärvades av danska Allerkoncernen. Den senaste startupen han drev var Booli.se. Nu tar han steget in i STING för att coacha nystartade bolag inom framför allt internet/media.

”Jag tycker det är fantastiskt roligt att bygga bolag! Genom åren har det blivit många erfarenheter och lärdomar – från framgångar såväl som misstag. Att kunna dra nytta av de erfarenheterna och hjälpa STING-bolagen att växa till konkurrenskraftiga, internationella tillväxtföretag ska bli otroligt spännande och givande. Och att därtill ofta få chansen att lära sig nya saker på vägen är kanske det som driver mig allra mest”, säger Peo Nilsson.

Peo har lång erfarenhet av kapitalanskaffningar, från privata investerare och VC-bolag, och erfarenhet från arbete inom riskkapitalbranschen, bland annat på CapMan och mediekoncerner som Bonnier och Aller. Vidare har han coachat team och företagsledningar i bolag från rena startups till omsättning på 350 MSEK, och arbetat med internationalisering av bolag i Norden, Frankrike, USA, Tyskland och Ryssland.

Med en CV som visar på en bred erfarenhet från internet/mediabranschen och ett gediget nätverk av värdefulla affärskontakter är Peo Nilsson väl förberedd att möta de utmaningar som ställs på unga medie- och internetbolag idag. En sådan utmaning, menar han, är att inom internet/media är egentligen hela exportföretagsbegreppet förlegat, man bygger en internationell närvaro på ett helt annat sätt än inom t ex tillverkning, retail eller traditionella tjänsteföretag.

”En av sakerna som särskiljer startups inom internet/media från andra branscher är att det i ännu högre grad här handlar om hur duktig man är på genomförandet. Vilken idé du än har, hur briljant den än är, så är sannolikheten väldigt hög att någon redan gjort något identiskt eller liknande”, säger Peo Nilsson.

Hur gör man då för att lyckas på en arena där man inte kan skydda sin idé bakom några patent, där man ofta måste arbeta med mer än en målgrupp och där dessutom spelplanen förändras snabbare än vad som skett i någon annan bransch i världshistorien?

Peo Nilsson pekar återigen på vikten av fokus på genomförandet men även på personliga egenskaper och kunskap.

”Har du drivet, affärssnillet, säljförmågan, förståelsen för vad som bygger den bästa användarupplevelsen, nätverket, kapitalet och, kanske framför allt, viljan att offra en hel del för att bygga en internationell succé så stiger dina chanser att lyckas. Det är bland annat några av de här bitarna jag ser fram emot att bidra till att stärka hos våra startupbolag på STING”, säger Peo Nilsson.

Peo Nilsson har en civilekonomexamen från Handels i Stockholm och Wirtschaftsuniversität Wien och har även studerat ryska vid Försvarets tolkskola.  Förutom sitt uppdrag på STING sitter Peo i styrelsen för Booli Search Technologies AB.

Kontakt
Peo Nilsson, affärscoach internet/media, STING, 070-810 37 00, peo.nilsson@stockholminnovation.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista Science City. Huvudpartners är Innovationsbron och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden