Gå direkt till innehåll
Sveriges hetaste entreprenörer är grundarna bakom STING-bolaget Volumental

Pressmeddelande -

Sveriges hetaste entreprenörer är grundarna bakom STING-bolaget Volumental

För åttonde året i rad listar Internetworld personerna och bolagen du måste hålla koll på under året som kommer: Sveriges hetaste digitala entreprenörer 2013. Årets vinnare är grundarna bakom STING-bolaget Volumental, som erbjuder en 3D-scanningtjänst där företag och användare kan scanna in objekt för att skapa 3D-modeller. Modellerna kan sedan användas till att skräddarsy produkter, som till exempel skor, eller skrivas ut på 3D-skrivare.

– Volumental har sedan det grundades i december 2012 redan blivit ett globalt företag. Vår första kund är baserad i Australien och Hong Kong, senare kunder och partners finns i Israel, Europa och USA. Vi lanserade världens första 3D-scanningtjänst för Kinect, som först hette Kinect@Home, där över 1500 3D-modeller gjorts och över 600 människor har scanningskonton, berättar Caroline Walerud, VD på Volumental, för Internetworld.

Volumental antogs till STING i januari 2013 och teamet har sedan dess tagit företaget framåt i raketfart och visat ett enormt driv.

– Volumental är en väldigt spännande mix av superkompetenta utvecklare och en drivande, affärsutvecklande VD. Deras spetsteknik öppnar nya möjligheter inom en rad segment, och nu ligger fokus på ortopedi. Tillverkarna och kunderna av ortopediska produkter – till exempel specialskor, sulor och skydd – kan drastiskt sänka kostnaderna för att skapa modeller av patientens fot och ben, säger Peo Nilsson, affärscoach på STING inom internet/media, som har coachat Volumental de senaste 10 månaderna.

Volumental håller nu på att skala upp försäljningen, både inom scanning av kroppsdelar och inom Volumental Plus-konton, som precis har lanserats. Genom dem kan företag och 3D-entusiaster snabbt och enkelt komma igång med 3D-scanning, och sedan använda filerna till bland annat prototypdesign, konst och 3D-printing.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden