Gå direkt till innehåll
Svenskt startupföretag och världsledande 3D Vision-företag i samarbete för att erbjuda molnbaserad 3D-skanning

Pressmeddelande -

Svenskt startupföretag och världsledande 3D Vision-företag i samarbete för att erbjuda molnbaserad 3D-skanning

På CES tillkännagav idag det snabbväxande svenska startupföretaget Volumental ett samarbete med SoftKinetic®, världsledande inom 3D Vision och gestigenkänningslösningar, för att erbjuda nästa generations 3D-skanning som använder SoftKinetics framtida DepthSense®, kameror tillgängliga senare under 2014.  

”Genom att kombinera den noggranna och högupplösta informationen från SoftKinetics kameror med våra banbrytande algoritmer för 3D-rekonstruktion kommer vi kunna erbjuda 3D-skanning på en helt ny nivå av noggrannhet och kvalitet för både professionella användare och konsumenter”, säger Caroline Walerud, VD för Volumental, och säger vidare ”Det här öppnar nya möjligheter för att fånga världen i 3D och gör 3D-skanning tillgängligt för fler.”

Volumentals lättanvända onlinetjänst Volumental.com fungerar idag med standarddjupkameror men kommer nu även optimeras för att fungera med framtida versioner av SoftKinetic’s DS325®, vilket kommer göra 3D-skanning av hög kvalitet tillgängligt för fler användare.

”För att verkligen få användning av 3D-printing och anpassning av objekt behöver man enkelt kunna skapa 3D-modeller av hög kvalitet av omgivningen,” säger Michel Tombroff, VD för SoftKinetic och säger vidare ”För att öka användandet av 3D-skanning behövs en kraftfull och lättanvänd lösning. Volumental är idealiskt positionerade för att erbjuda den lösningen.”

Volumental är på CES i Las Vegas under 7-10 januari 2014 för att presentera en tidig demonstration av lösningen till möjliga partners.

Kontakt
Mikael Andersson, Produktchef, Volumental, +46 70 291 69 25, mikael.andersson@volumental.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Volumental
Volumentals mjukvara gör det möjligt att 3D-skanna och skapa 3D-modeller snabbt, enkelt och noggrant. Vi har den mest tillgängliga 3D-skanningslösningen tack vare att vi använder standardhårdvara och en molninfrastruktur. Volumental grundades 2012 som en spin-off från KTH-forskning och har idag 15 anställda. Mer information: www.volumental.com

Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden