Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Svenska Telcred utvalt av STING att åka på ”Startup Boot Camp” i Israel

Israel är det land i världen som per capita har flest tech startups, mest riskkapital och flest företag listade på NASDAQ. Flera multinationella företag som Google, Intel, Microsoft, Cisco och Apple har etablerat FoU centers och inkubatorer där. I ett nytt initiativ bjuder Israel och Tel Aviv nu in europeiska startups att delta i en veckas möten, nätverkande och utbildning i Tel Aviv-området. Under veckan kommer de att få träffa riskkapitalbolag, mentorer, besöka lokala ledande och utländska företag samt delta i workshops.

I Sverige har Israel valt att samarbeta med affärsacceleratorn STING för att utse ett svenskt företag för att delta i Tel Aviv Startup Boot Camp.

– Israel och Sverige är båda starka inom teknikutveckling och står inför liknande utmaningar och möjligheter, med en liten hemmamarknad och många innovativa företag som snabbt måste internationalisera sig. Jag ser goda förutsättningar för samarbete där båda länder har mycket att vinna, och Tel Aviv Startup Boot Camp är en bra möjlighet att stärka vår relation, säger Pär Hedberg, grundare och VD på STING (Stockholm Innovation & Growth).

STING är en av Sveriges ledande acceleratorer och har sedan 2002 jobbat med och bidragit till utvecklingen av mer än 90 tekniska startupbolag. Ett av bolagen de har stöttat är Telcred, som nu får åka till Israel.

Telcred är ett svenskt startup-bolag som utvecklar en ny typ av passersystem baserat på NFC (Near Field Communication). NFC är en radioteknik som nu börjar byggas in i mobiltelefoner och som gör det möjligt att ersätta alla de kort vi har i plånboken, t.ex. kreditkort och kort för att resa med kollektivtrafiken, med mobiltelefonen.

– För mig blir det här en ypperlig möjlighet att nätverka, träffa potentiella finansiärer och experter som känner till och uppskattar den senaste utvecklingen inom mobil teknologi. Intresset för NFC-tekniken finns definitivt i Israel och timingen för oss är rätt att söka internationella samarbeten, säger Carlo Pompili, VD på Telcred. 

– Vi ser det här som en stor möjlighet att fördjupa relationen mellan Sverige och Israel inom områden där vi kan dra nytta av varandras kunskaper och framgångar. Vår ambition är att göra Tel Aviv Startup Boot Camp till ett återkommande årligt evenemang där ett svenskt deltagande alltid kommer finnas med, säger Isaac Bachman, Israels ambassadör i Sverige.

Om Startup Boot Camp: http://venturevillage.eu/startup-bootcamp-competition-tel-aviv

Mer information om Israel som innovationsland: http://www.ft.com/intl/cms/s/0/166799a0-fdda-11e1-9901-00144feabdc0.html#axzz27gKoAxW6

Kontakt
Carlo Pompili, VD, Telcred, 070-870 49 29, carlo.pompili@telcred.com,
Uri Rothman, Deputy Chief of Mission, Israels ambassad, 073-520 43 99
Pär Hedberg, grundare och VD, STING, 070-855 03 18, par.hedberg@stockholminnovation.com
Jill Lindström, kommunikationsansvarig, STING, 072-213 14 22, jill.lindstrom@stockholminnovation.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Telcred
Telcred är ett svenskt startup-bolag som utvecklar en ny typ av passersystem baserat på NFC (Near Field Communication). NFC är en radioteknik som nu börjar byggas in i mobiltelefoner och som gör det möjligt att ersätta alla de kort vi har i plånboken, t.ex. kreditkort och kort för att resa med kollektivtrafiken, med mobiltelefonen. Förutom NFC kännetecknas Telcreds produkter av att de fungerar helt offline, vilket innebär att hårdvaran som styr låset på dörren kan hantera förändringar av användare och deras rättigheter trots att den inte är uppkopplad till något centralt system. Därmed blir kostnaden för att installera Telcreds system betydligt lägre än för traditionella system som kräver kabeldragning eller trådlös uppkoppling. Det blir också möjligt att ersätta traditionella nycklar med passersystem i miljöer där detta hittills inte varit möjligt att motivera ekonomiskt. Telcreds lösning fungerar med både NFC-telefoner och kontaktlösa smart cards och ger en mycket hög grad av säkerhet. Telcred är en spinoff från SICS, Swedish Institute of Computer Science, i Kista och bygger på forskning inom IT-säkerhet. Bolaget grundades 2009 och genomför sedan någon månad ett pilotförsök i samarbete med KTH och Ericsson. www.telcred.com

Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista Science City. Huvudpartners är Innovationsbron och KTH. www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden