Gå direkt till innehåll
Skillbreaks grundare Lina Johansson och Matilda Hannäs.
Skillbreaks grundare Lina Johansson och Matilda Hannäs.

Pressmeddelande -

​Svenska Skillbreak lanserar en platform för att demokratisera kreativitet

Svenska impacttech-företaget Skillbreak har skapat en ny social utbildningsplattform. Konceptet har sedan start gått ut på att sprida kreativitet och ge människor möjlighet att träffas i en tid då vi lever allt mer isolerade och skärmberoende. Idén är att göra expertkunskap inom konst, hantverk och design tillgänglig för allmänheten.

Skillbreak grundades i Stockholm 2016 av Matilda Hannäs och Lina Johansson med visionen att bli Europas ledande plattform för unika läroupplevelser. Skillbreak erbjuder hundratals unika, korta och sociala läroupplevelser med de främsta kreativa experterna i Sverige. Genom plattformen matchas kreatörer inom design, konst och hantverk med människor som vill lära sig nya skills. Experterna delar med sig av sina skills i sina egna hem, ateljéer och verkstäder och de får verktyg att tjäna pengar på sina kunskaper.

- Vi vill göra det möjligt för hundratusentals hantverkare, kreatörer och konstnärer över hela världen att leva på sitt arbete, säger Matilda Hannäs, VD och en av grundarna till Skillbreak. På så vis är det också en hållbarhetsstrategi, som bidrar till nya jobb, yrkesfärdigheter och bevarar kultur och traditioner. De workshopar vi erbjuder ska göra det enklare att leva en hållbar livsstil, därför satsar vi extra mycket på kategorier som grön matlagning, odling, minimalism, textilåterbruk och keramik.

Visionen är att bli Europas ledande plattform för unika läroupplevelser. På sikt kan Skillbreak bli ett nytt sätt att resa och lära sig nya saker lokalt.

– Vår idé handlar om att demokratisera kreativitet, säger Matilda. Det är någonting mystiskt och ouppnåeligt med kreativitet som vi tycker att man kan plocka isär och göra mer tillgängligt för gemene man. På sikt ska alla människor kunna lära sig vad som helst av vem som helst. Skillbreakkonceptet har sedan start gått ut på att sprida kreativitet och ge människor möjlighet att träffas i en tid då vi lever allt mer isolerade.

– Den sociala biten är extremt viktig, vi längtar efter bra anledningar att mötas på djupet och göra meningsfulla saker tillsammans med familj och vänner. Många har tröttnat på att gå ut och ta en öl för att socialisera. De flesta som arbetar på kontor som jag längtar också efter att komma bort från datorskärmarna och göra något med händerna, konstaterar Matilda.

Matilda Hannäs kommer från en hantverksfamilj men har under hela sin karriär jobbat inom tech-branschen, senast på Spotify och omnämns på DI’s lista med hetaste tech entreprenörer under 40. Grundarteamet har nu i september signat en marknadschef och en utvecklingschef för att kunna avancera snabbare. Även Skillbreaks utbud växer snabbt (i nuläget finns över 150 olika workshops) och alla kurser bokas online på skillbreak.com. Kurserna är fysiska och paketerade i ett prova-på-vänligt format på cirka 2-5 timmar per kurs. Några exempel på Skillbreaks är “knyt en chic väggbonad i macrame”, “spira fröer”, “dreja och designa i keramik”, “tuschmåleri med fokus på blommor” samt “nattsensorik och bubblor”.

Mer information:
Matilda Hannäs, VD/Grundare Skillbreak, matilda@skillbreak.com, +4670-776 60 06
Besöksadress: Norrsken House, Birger Jarlsgatan 57c, Stockholm.

Plattform: www.skillbreak.com

Blogg: https://blog.skillbreak.com

Facebook: https://www.facebook.com/goskillbreak/

Instagram: https://www.instagram.com/goskillbreak/

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=nMlFWBxIoD8

Pinterest: https://www.pinterest.se/goskillbreak/boards/

Om Skillbreak-grundarna
Matilda Hannäs – VD & Produkt & Marknad
Matilda har 13 års erfarenhet av att bygga högprofilerade produkter och team. Bred internationell erfarenhet från såväl startups som större företag, t ex Spotify och Microsoft. https://www.linkedin.com/in/matildahannas/

Lina Johansson – VP Design & Front End
Lina har arbetat inom reklambranschen som designer, animatör och utvecklare under de senaste 12 åren. Hennes nyckelkompetenser är frontend programmering och design. https://www.linkedin.com/in/lina-johansson-b7335373/

Om Skillbreak
Skillbreak grundades i Stockholm hösten 2016 av Matilda Hannäs och Lina Johansson. I april 2017 blev Skillbreak tillgänglig i betaversion med Stockholm som testområde. Skillbreak har senaste månaden haft en tillväxttakt på över 125% i betalande användare, samt mycket nöjda användare med kvalitetsbetyg 4,9 av 5. Skillbreak är nu redo att skala upp och 2020 är målet att etablera plattformen i Europa samt lansera nya utbildningssegment. Visionen är att bli Europas ledande plattform för unika läroupplevelser. Skillbreak är del av Stingprogrammet och har Propel Capital som investerare men är annars helt självfinansierat. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Sting (Stockholm Innovation & Growth)
Sting har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Sting har stöttat över 240 startups, av vilka 70 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla Sting-bolagen en omsättning på över 2,1 miljarder kronor, varav 71 procent kommer från export. De har dessutom skapat över 1800 jobb. Mer information: www.sting.co

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Relaterat innehåll

​Lista: här är de nya Stingbolagen

​Lista: här är de nya Stingbolagen

Den här veckan drar Sting igång programmen Sting Accelerate och Sting Incubate med totalt 13 nya noga utvalda startups. Klimatsmarta livsmedel, neurokognitiva tester, mikroförsäkringar, en on-demandtjänst för skönhet och flertalet nyskapande mjukvarutjänster med fokus på B2B finns bland de produkter och tjänster som bolagen erbjuder.

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)

c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden