Gå direkt till innehåll
​Svenska livsstilsmärket Sudio bryter mark i Asien

Pressmeddelande -

​Svenska livsstilsmärket Sudio bryter mark i Asien

Sudio har under hösten förberett för en världsomspännande lansering av sina eleganta hörlurar med studioljud. Efter en månads intensivt resande i Asien har företaget skrivit avtal med flera distributörer och planerar att ta in nytt riskkapital i början av 2015 för att fortsätta expansionen. Men allt såg inte lika ljust ut i augusti då världens största hörlurstillverkare Beats by Dre försökte stämma dem.

Det som skulle bli Sudios stora rivstart, deltagandet i STING FastForward-programmet, såg till en början oroväckande ut. Under första veckan av programmet fick Sudio ett brev från Patentverket; Beats by Dre, världens största hörlursmärke, försökte stämma bolaget för varumärkesintrång.

− Det kändes aningen surrealistiskt, men vi fick snabb hjälp av STINGs partner och vår patentbyrå Groth & Co som såg att vi hade ett starkt case, säger Johan Gawell, VD och medgrundare av Sudio.

Hösten har gått bra för Sudio som nu skrivit distributörsavtal i Taiwan, Japan och Korea, och har pågående förhandlingar med ytterligare ett antal parter som nästan är i mål. I Sverige satsar Sudio på onlineförsäljning via Sudio.se, men också på försäljning i utvalda modebutiker, bl a ABCD som finns på Biblioteksgatan i Stockholm, och i Göteborg och Malmö.

− Målet under hösten var att öppna upp ett antal marknader i Asien och det har vi lyckats med. Vi har fått vår största order någonsin från Korea, vi ska lansera i 290 butiker i Japan under 2015, samtidigt som vi ser att vår onlineförsäljning i Sverige ökar, säger Jonas Wistrand, försäljningsansvarig och medgrundare av Sudio.

Nu är målet att resa mer riskkapital i januari för att kunna växa ännu snabbare och lansera på fler marknader, samt att fortsätta utveckla onlineförsäljningen där marginalerna är multipelt högre.

− Vi kommer snart ha ett positivt kassaflöde men efter nyåret behövs mer riskkapital för att nå vårt mål; att bli ett av världens största hörlursföretag, säger Johan Gawell.

Kontakt
Johan Gawell, VD, johan@sudio.se, +46 70 440 03 33, www.sudio.se

Bildkälla
https://www.dropbox.com/sh/hhie7u0kr290etc/AAA-RbNbXah0bLXbWt5Xt9cAa?dl=0

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden