Gå direkt till innehåll
Svenska innovationer eftertraktade i Hong Kong

Pressmeddelande -

Svenska innovationer eftertraktade i Hong Kong

Ett nytt klimatsystem för byggnader och en ny billigare metod för att tillverka solceller är två av de sex svenska innovationer som kommer att presenteras imorgon för ett femtiotal investerare och industripersoner i Hong Kong. 

“Intresset för svenskt miljöteknikkunnande är mycket stort. Vi accelererar våra STING-bolags expansion internationellt genom att på plats i Hong Kong ordna ett industri- och investerarseminarium där sex spännande bolag får presentera tekniska lösningar som är mycket eftertraktade både i Hong Kong såväl som inne i Kina. STINGs bidrag är att skapa broar för nästa generations framgångsrika svenska exportföretag och inom cleantechområdet har vi särskilt goda förutsättningar”, säger Magnus Rehn, business coach inom cleantech på STING (Stockholm Innovation & Growth).

Sex utvalda miljöteknikföretag inom STING-sfären delar i eventet, Stockholm Innovation Showcase, som arrangeras i samarbete med Stockholm Stad, Svenska Handelskammaren i Hong Kong och Hong Kong Science and Technology Parks, och syftar till att skapa affärsmöjligheter som gynnar företagen i deras fortsatta internationella tillväxt.

Ett av bolagen som visar upp sig i Hong Kong är Zebor Technology som har tagit fram marknadens snabbaste, mest kostnadseffektiva och mest skalbara plattform för inbyggda system baserat på produkterna ZDOS och ZBIOS.  

”Det här är en fantastisk möjlighet att knyta kontakter med industriella och finansiella partners i Kina då vårt marknadsfokus primärt är Hong Kong och Taiwan. Vi kommer att presentera vår plattform som är utvecklad i samarbete med Intel och som snabbare och med upp till sju gånger lägre energiförbrukning kan starta upp och driva industriella PC-datorer”, säger Lars Österberg, VD på Zebor Technology.

Bolagen kommer att göra sina pitchar på Hong Kong Science Park under förmiddagen där Jörgen Halldin, generalkonsul i Hong Kong och Macau, kommer att närvara. På eftermiddagen finns tillfälle för enskilda möten, och kvällens reception på The Hong Kong Club, i samarbete med Svenska Handelskammaren, skapar ytterligare möjligheter för startupbolagen att knyta kontakter med industripersoner från den lokala marknaden. 

Medverkande bolag

Cortus – process, WoodRoll®, som producerar gas med högt värmevärde (ren syntesgas) ur biobränslen www.cortus.se
Midsummer – ny metod för att tillverka solceller med radikalt lägre kostnader www.midsummer.se
Predect – realtidsövervakning av dricksvatten, kranvatten och vatten för produktion av mat och mediciner www.predect.se
Rehact – klimatsystem för lågtempererad värme, kyla, ventilation samt varmvatten utvecklat kring Rehacts ventilationsenhet, RVU www.rehact.se
Solarus – modulärt solfångarkoncept som förenar termisk-, solcells- och hybridpaneler som ger både el och värme från samma panel www.solarus.se
Zebor – marknadens snabbaste, mest kostnadseffektiva och mest skalbara plattform för inbyggda system www.zebor.com

Kontakt
Magnus Rehn, affärscoach cleantech, STING, +46 (0)70-512 05 48, magnus.rehn@stockholminnovation.com
Lars Österberg, VD, Zebor Technology, +46 (0)70 384 71 00, lars.osterberg@zebor.com
Jill Lindström, marknads- och kommunikationsansvarig, STING, +46 (0)72-213 14 22, jill.lindstrom@stockholminnovation.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista Science City. Huvudpartners är Innovationsbron och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden