Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Svensk diabetesinnovation beviljas patent i Europa

Bara i Norden finns det 1,3 miljoner diabetiker. En stor andel av dessa måste ha med sig ett flertal olika produkter för att kunna sköta sin dagliga egenvård. Konsekvensen av dåligt efterlevd egenvård är allvarliga komplikationer såsom synförlust, njurfel, neuropati som i värsta fall leder till amputation. Brighter AB utvecklar en unik integrerad allt-i-ett lösning som förenklar vardagen för diabetiker och förbättrar egenvården.

European Patent Office, EPO, granskar patentansökningar för samtliga 38 europeiska medlemsländer och har tidigare genomfört en förgranskning med positivt resultat av Brighter ABs patentansökningar. Om EPO sedan beviljar ett patent är detta generellt vägledande för övriga länder i världen då de är ett granskande organ även för World Intellectual Property Organization, WIPO.

"Patentprocessen har gått snabbare än beräknat och vi ser det som ett erkännande för det unika i vårt allt-i-ett-grepp att EPO gett oss beskedet att patentet beviljats redan ett år tidigare än det normalt sker", säger Truls Sjöstedt, VD på Brighter AB. "Detta öppnar upp för att vi kommer att bli beviljade tidigare även i övriga världen. Patentet är ett viktigt styrkebesked för oss och kommer ytterligare underlätta för oss att expandera globalt.”

I Norden kommer Brighter ABs produkter säljas och marknadsföras i samarbete med Rubin Medical. Rubin Medical marknadsför idag produkter inom diabetesvård i Norden. De verkar främst inom segmentet insulinpumpar där de är marknadsledande. De har utnämnts till Gasell-bolag av tidningen Dagens Industri de senaste 2 åren.

EU och USA är de marknader Brighter siktar på främst för vidare expansion. Av dessa marknaders 55 miljoner diabetiker utgör ca 14 miljoner Brighters kärnsegment. Brighters lösningar är patentsökta på världens största marknader för att kunna genomföra en framgångsrik global expansion.

För mer information kontakta:
Truls Sjöstedt, VD på Brighter AB, +46 709 73 46 00, truls.sjostedt@brightercompany.com

Om Brighter AB
Brighter utvecklar och kommersialiserar innovativa lösningar för egenvård av diabetes och har genomgått STINGs inkubatorsprocess. Finansiering har kommit från ALMI, Innovationsbron, KAS Innovationsfond (en verksamhet inom Karl-Adam Bonniers stiftelse) samt privata investerare; bl.a. Lasse Tenerz (en av Radi Medicals grundare).

Läs/se mer på:
www.BrighterCompany.com
www.BrighterCompany.com/video
www.facebook.com/brightercompany

Ämnen

Kategorier


OM STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista Science City. Huvudpartners är Innovationsbron och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden