Gå direkt till innehåll
Svensk diabetes-innovation tecknar avtal för nordiska marknaden

Pressmeddelande -

Svensk diabetes-innovation tecknar avtal för nordiska marknaden

- Svensk innovation som underlättar vardagen för diabetiker tecknar avtal för nordiska marknaden

Brighter AB och Rubin Medical AB har tecknat ett samarbetsavtal rörande försäljning av Brighter ABs produkter för egenvård av diabetes i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Totalt omsätter målsegmentet 3 miljarder kronor årligen på de nordiska marknaderna.

Bara i Norden finns det 1,3 miljoner diabetiker. En stor andel av dessa måste ha med sig ett flertal olika produkter för att kunna sköta sin dagliga egenvård. Konsekvensen av dåligt efterlevd egenvård är allvarliga komplikationer såsom synförlust, njurfel, neuropati som i värsta fall leder till amputation. Brighter AB utvecklar en unik integrerad allt-i-ett lösning som förenklar vardagen för diabetiker och förbättrar egenvården.

"Brighters produkter tar med sin teknik ett unikt helhetsgrepp för diabetesvård. Vi är glada att vi får vara med i processen redan nu, för vi tror att detta kommer att bli en succé" säger Mikael Cederhag, grundare och ägare av Rubin Medical. "Rubin strävar efter att erbjuda högkvalitativa produkter som förenklar vardagen för diabetiker och Brighter erbjuder precis detta för injektionsbehandlade diabetiker."

"Vi är oerhört glada och stolta över att ha Rubin Medical med oss här i Norden. Deras ambition att vara närmare kunden än någon annan är helt i linje med vår egen" säger Truls Sjöstedt, VD på Brighter AB. "Deras kompetens och kunskap om de nordiska marknaderna ger oss en stor fördel när det gäller att få spridning så fort som möjligt på dessa marknader."

EU och USA är de marknader Brighter siktar på främst för vidare expansion. Av dessa marknaders 55 miljoner diabetiker utgör ca 14 miljoner Brighters kärnsegment. Brighters lösningar är patentsökta på världens största marknader för att kunna genomföra en framgångsrik global expansion.

Mer information
Truls Sjöstedt, VD på Brighter AB: +46 709 73 46 00, truls.sjostedt@brightercompany.com
Mikael Cederhag, Business Development/Grundare Rubin Medical, 040-630 26 25, mikael@rubinmedical.se

Om Brighter AB
Brighter utvecklar och kommersialiserar innovativa lösningar för egenvård av diabetes. Bolaget är ett STING Alumni-bolag och har tidigare finansierats av ALMI och Innovationsbron. Bland nuvarande privata investerare finns Lasse Tenerz (en av Radi Medicals grundare) samt KAS Innovationsfond (en verksamhet inom Karl-Adam Bonniers stiftelse). Mer information: www.brightercompany.com, www.BrighterCompany.com/video, www.facebook.com/brightercompany

Om Rubin Medical
Rubin Medical marknadsför produkter inom diabetesvård i Norden. De verkar främst inom segmentet insulinpumpar där de är marknadsledande. De har utnämnts till Gasell-bolag av tidningen Dagens Industri de senaste 2 åren. Mer information: www.rubinmedical.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


OM STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista Science City. Huvudpartners är Innovationsbron, KTH och Karolinska Institutet. Mer information: www.stockholminnovation.com

STING har sedan starten 2002 bidragit med avancerat affärsutvecklingstöd till över 80 unga innovativa bolag. Brigher AB är ett av de bolag som har genomgått STINGs inkubatorsprocess.

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden