Gå direkt till innehåll
Olof Berglund och Karin Ruiz, affärscoacher på Sting, tar emot priset för ’National Partner Hero 2022’ vid Ignite Sweden Summit
Olof Berglund och Karin Ruiz, affärscoacher på Sting, tar emot priset för ’National Partner Hero 2022’ vid Ignite Sweden Summit

Pressmeddelande -

Sting tilldelas pris för ’National Partner Hero’ vid Ignite Sweden Summit i går

Sting, Nordens ledande accelerator och inkubator, vinner pris för att ha lagt grunden till hundratals kvalificerade möten mellan startups, alumni och etablerade bolag som lett till sammarbeten och att innovativa startups fått sina första kunder.

”Stings intention har alltid varit att bygga det ekosystem som vi ser att våra bolag behöver. Vi vill fokusera på det vi kan bäst, att hjälpa lovande entreprenörer växa sina företag till internationella succéer. För att det ska bli möjligt behövs ett större community och därför är Ignite en så viktig plattform för startups att få sina första kunder,” säger Olof Berglund, affärscoach på Sting.

Sting är en accelerator som, sedan starten 2002, hjälpt över 370 startups växa och utvecklas. Utöver Ignite Sweden, är Sting medgrundare av bland annat SUP46, THINGS, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Ignite Awards hölls i går för det sjätte året i rad för att uppmärksamma privata och offentliga samarbeten med startups.

”Sting har fantastiska företag och många av mötena de har fått genom Ignite är tack vare affärscoachen Olof. De går all in, både när det handlar om att stötta de startups som är inne i deras program och att matcha dess behov genom, bland annat, våra scountingmöten,” säger Maria Olofsson, Process Developer (Incubators and Science Parks), Ignite Sweden och Operation Manager at Uminova Innovation.

Om Ignite Sweden

Ignite Sweden är ett program med mål att katalysera kommersiella partnerskap mellan små innovativa startups, näringslivet och offentlig sektor. Programmet initierades 2017. Det har hittills skapat 5655 matchade möten mellan 1224 startups och 278 storbolag och 42 offentlig sektor. Dessa möten har genererat 55% processer och 453 konkreta kommersiella samarbeten.

Relaterade länkar

Ämnen


Om Sting (Stockholm Innovation & Growth)

Sting, utnämnd till världens bästa inkubator/accelerator 2021, hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika internationella tillväxtföretag med affärsutvecklingsstöd, rekrytering, finansiering och nätverk i världsklass. Sting har hjälpt mer än 370 startups sedan 2002, varav 70 procent fortsätter att utvecklas och växa idag.

Tillsammans omsätter alla Sting-bolag mer än 3,8 miljarder kronor och de har skapat över 3400 jobb. Sting-bolagen har tillsammans attraherat mer än 9,9 miljarder kronor i privat kapital.

Sting är också en aktiv utvecklare av ekosystemet i Sverige och medgrundare av initiativ som bland annat SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Sting-alumner inkluderar bland andra: Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Läs mer på: https://sting.co/

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Relaterat innehåll

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden