Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

STING tecknar samarbetsavtal med Tele2

STING, Stockholm Innovation & Growth, tecknar samarbetsavtal med Tele2. Avtalet innebär att STING ska stödja Tele2 med att vidareutveckla sin innovationsverksamhet genom Rebcap.com, en nystartad del inom Tele2 med syfte att interagera med entreprenörer aktiva inom Internet, Media och Telekom.

STING kommer också att regelbundet introducera intressanta innovationsbolag vars produkter kan stärka Tele2s produktportfölj. STING erbjuder dessutom Tele2 att vara partner i de olika evenemang som STING genomför för att stödja svenska entreprenörer samt hitta nya intäktskällor för verksamheten.

Tele2 ska bistå STING med teknisk och affärsmässig företagsbesiktning vid utvärdering av projekt som ansöker till STING eller STING Capital. Tele2 kommer även att fungera som ett bollplank för STING:s affärscoacher när det gäller affärsutveckling av STING:s inkubatorsbolag.

- Tele2 har mycket värdefulla kunskaper som kommer berika både inkubatorbolagen och vår organisation. Den här typen av näringslivssamarbeten är viktig för att lyckas i innovationsprocesser framöver. Vi välkomnar fler liknande industrisamarbeten, säger Pär Hedberg, vd för STING.

Kontaktuppgifter:
Pär Hedberg, VD, STING, 070-855 03 18, par.hedberg@stockholminnovation.com

Lina Kårfalk, Marknadsansvarig, STING, 070-303 55 08, lina.karfalk@stockholminnovation.com

Henrik Schmidt, Tele2/Rebcap, 070-426 45 58, henrik.schmidt@tele2.com


Om STING
STING (Stockholm Innovation & Growth AB) är ett helägt dotterföretag till stiftelsen Electrum - en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har visionen att vara ett supportsystem i världsklass; det självklara förstahandsvalet för innovatörer och entreprenörer som vill bygga framtidens teknikbaserade exportföretag. STING erbjuder industriellt stöd och riskkapital till nystartade teknikbolag inom informations- och kommunikationsteknik, medicinsk teknik och energi/miljöteknik.

Affärsprocessen består av fyra delar, där STING:s affärscoacher och nätverk hjälper till med allt ifrån verifiering av affärsidé till global internationalisering. Gallringsprocessen är tuff - färre än 10 procent av de projekt som söker antas till STING:s inkubator - mycket stöd till få utvalda är principen. STING arbetar i partnerskap med Innovationsbron, som förutom Stiftelsen Electrum, är huvudfinansiär av verksamheten.

För mer information: www.stockholminnovation.com.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden