Gå direkt till innehåll
STING Test Drive Game leds av Jana Karlikova, som också driver Stugan, och Jonas Lindqvist, serieentreprenör och tidigare affärscoach.
STING Test Drive Game leds av Jana Karlikova, som också driver Stugan, och Jonas Lindqvist, serieentreprenör och tidigare affärscoach.

Pressmeddelande -

STING tar första steget mot spelinkubator

Idag lanseras STING Test Drive Game, ett nationellt entreprenörsprogram med målet att få fram fler spelrelaterade företag. Bakom satsningen står inkubatorn STING tillsammans med flera starka partners och ledande profiler inom den svenska dataspelsbranschen. Programlanseringen är ett första steg mot att skapa en vass spelinkubator i Stockholm.

Med start i september får 10-12 noga utvalda team chansen att utveckla sina innovativa spelidéer och speltekniklösningar genom ett nytt startup-program från inkubatorn STING. Bakom initiativet står även en rad partners, bland andra DICE, Future Games, Paradox, Goodbye Kansas, London Venture Partners och Resolution Games som nära access till nya, smarta spellösningar, vilket kan leda till nya samarbeten och tillväxtmöjligheter för de etablerade företagen.

Efter Test Drive-programmet kommer STING att erbjuda några av de deltagande teamen en plats i den framtida inkubatorn, som troligtvis öppnar runt årsskiftet 2016/2017.

− Test Drive Game är vårt första steg i en satsning på att utveckla en riktigt vass spelinkubator i Stockholm. Vi har förankrat detta noga hos de ledande spelföretagen och känner en stark uppbackning från hela branschen. Till spelinkubatorn kommer vi också bygga upp en investeringsverksamhet för de som vill investera i spelföretag i tidiga skeden, säger Pär Hedberg, grundare och VD på STING (Stockholm Innovation & Growth).

STING Test Drive Game är förlagt i Stockholm där workshops kommer att hållas hos marknadsledande företag i branschen. Programmet leds av Jana Karlikova, som också driver Stugan, och Jonas Lindqvist, serieentreprenör och tidigare affärscoach.

− Ansökan är öppen för alla som vill starta ett företag inom spelindustrin. Workshopparna kommer att hållas hos våra partners och gästas av de största profilerna inom den svenska och även den brittiska spelindustrin, säger Jana Karlikova, projektledare för STING Test Drive Game.

Under sju workshoppar på kvällstid kommer entreprenörer med en tidig spelföretagsidé få hjälp att utvärdera och utveckla idén, och lära sig vad det innebär att bygga bolag. Programmet kommer ge teamen underlag för att på allvar satsa på sina idéer.

Vid en åttonde träff kommer ”Bästa Spel-projekt” att utses i en final, och vinnaren får 10 000 kronor som sponsras av en av programmets partners, Goodbye Kansas.

Vem kan söka? Personer i alla delar av Sverige med en egen innovativ affärsidé inom spel med stor internationell tillväxtpotential. Drivkraft och skalbarhet är också viktiga kriterier. Teamet får gärna bestå av två till tre personer.
Kostnad: 0 kronor
Första workshop: 15 september
Ansökan: Senast 1 september på www.stockholminnovation.com/testdrive

Mer information
> Läs mer om STING Test Drive Game: www.stockholminnovation.com/testdrive
> Ladda ner programblad här.

Kontakt
Jana Karlikova, projektledare, STING Test Drive Game, 072-248 06 50, jana.karlikova@stockholminnovation.com
Jonas Lindqvist, projektledare, STING Test Drive Game, 070-350 49 69, jonas.linqvist@stockholminnovation.com
Jill Lindström, marknadsansvarig, STING, 072-213 14 22, jill.lindstrom@stockholminnovation.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Relaterat innehåll

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden