Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

STING och Swedish ICT i nytt samarbete för att kommersialisera fler innovationer

STING, Stockholm Innovation & Growth, har tecknat ett samarbetsavtal med Swedish ICT Research AB. Avtalet syftar till att förbättra stödet till innovatörer och entreprenörer som försöker kommersialisera tekniska innovationer.


Avtalet innebär att Swedish ICT, med dotterbolagen Acreo, SICS och Interactive Institute, kommer att kunna hjälpa STINGs inkubatorbolag med teknisk verifiering och produktutveckling.


Swedish ICT ska också bistå STING med teknisk och affärsmässig utvärdering av projekt som ansöker till STINGs inkubator eller som söker finansiering från STING Capital. Swedish ICT kommer även att fungera som teknisk sparringpartner åt STINGs affärscoacher.


- Vi har samarbetat med Acreo och SICS i flera år men med detta avtal fördjupar vi samarbetet ytterligare och skapar tillsammans ett mycket intressant och starkt system. Acreo och SICS har både mycket omfattande produktutvecklings kompetens och mycket bra nätverk. Genom detta samarbete får STING och STINGs bolag full tillgång till detta vilket vi är mycket nöjda med, säger Pär Hedberg vd för STING


Swedish ICT har sedan flera år en kommersialiseringssupport för idéer med ursprung i forskningsinstituten. Avtalet innebär att STINGs samlade kompetens och resurser blir en integrerad del av Swedish ICTs kommersialiseringssupport.


Utöver tillgången till STINGs nuvarande program och resurser ska STING stödja Swedish ICT att utveckla kompletterande delar i sitt kommersialiseringssystem. Avtalet bidrar därmed till att skapa ett samlat professionellt innovationssystem för STING och Swedish ICT i Stockholm


- Avtalet med STING är viktigt för oss då det hjälper oss att verifiera vilka projekt som har en kommersiell potential. Vi får också en förbättrad tillgång till STINGs olika program och genom samarbete kan vi snabbare få ut fler kommersiella projekt på marknaden och bidra till att det bildas fler företag från forskningsprojekt, säger Hans Hentzell, vd för Swedish ICT.


För mer information:


Pär Hedberg, vd STING, 070-855 03 18, par.hedberg@stockholminnovation.com


Hans Hentzell, vd Swedish ICT Research AB, 070-528 12 47, hans.hentzell@swedish-ict.se



Om Swedish ICT
Swedish ICT samlar de svenska forskningsinstituten inom informations- och kommunikationsteknik (IKT) samt framställer, förädlar och förmedlar forskning till effektivare och kommersialiserad teknik.
Genom hög vetenskaplig och teknisk kompetens bidrar Swedish ICT till ekonomisk tillväxt och ökad effektivitet hos partners och kunder inom IKT-området.


Swedish ICT tillhandahåller en unik kompetens inom flera specialområden omfattande utveckling av tjänster, programvara och hårdvara. Specifikt har Swedish ICT en särskild verksamhet för att stödja små och medelstora företag med teknik- och affärsutveckling. Swedish ICT har genererat ca 30 avknoppningsbolag som tillsammans 2008 omsatte 1,2 miljarder kr.


Swedish ICT har sex dotterbolag: Acreo, SICS, Interactive Institute, Viktoria Institute, Santa Anna IT Research Institute samt Imego. Swedish ICT ägs till 60% av svenska staten genom RISE Holding AB, resterande 40% ägs till hälften vardera av två föreningar som representerar näringslivet inom hårdvaru- respektive programvarusektorn. För mer information: www.swedish-ict.se


Om STING
STING (Stockholm Innovation & Growth AB) är ett helägt dotterföretag till stiftelsen Electrum - en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har visionen att vara en affärsaccelerator i världsklass; det självklara förstahandsvalet för innovatörer och entreprenörer som vill bygga framtidens teknikbaserade exportföretag. STING erbjuder industriellt stöd och riskkapital till nystartade teknikbolag inom informations- och kommunikationsteknik, medicinsk teknik och energi/miljöteknik.


Affärsprocessen består av fyra delar, där STINGs affärscoacher och nätverk hjälper till med allt ifrån verifiering av affärsidé till global internationalisering. Gallringsprocessen är tuff - färre än 10 procent av de projekt som söker antas till STINGs inkubator - mycket stöd till få utvalda är principen. STING arbetar i partnerskap med Innovationsbron, som förutom Stiftelsen Electrum, är huvudfinansiär av verksamheten. För mer information: www.stockholminnovation.com

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden