Gå direkt till innehåll
STING och NFT Ventures skapar Fintech-hub i Stockholm, Mondido första investeringen

Pressmeddelande -

STING och NFT Ventures skapar Fintech-hub i Stockholm, Mondido första investeringen

STING och NFT Ventures inleder ett samarbete som ska utveckla Stockholm till en hot spot för entreprenörer med snabbväxande globala startups inom fintech, financial technology, genom ett strukturerat inkubatorprogram och ett specialiserat fintech-investeringsbolag. Mondido, en smart betallösning på nätet, är första startupbolaget att ta in en investering från NFT.

STING och NFT Ventures har tecknat ett samarbetsavtal för att utveckla Stockholm och Norden till en ledande hub för framtidens betal-, bank- och transaktionstjänster – Next Generation Banking.

− Vi är mycket stolta över att tillsammans med en av världens främsta inkubatorer skapa förutsättningar för nästa generations bank- och betaltjänster i Stockholm och i Norden. Vi har redan gjort vår första investering i Mondido, ett företag som genomgått STINGs excellenta acceleratorprogram FastForward, säger Johan Lundberg, VD på NFT Ventures.

− Genom NFT Ventures får Stockholm en första specialiserad early-stage investerare inom Financial Technology. Vi är väldigt glada för detta och övertygade om att vårt samarbete med NFT leder till att det kommer fram ännu fler spännande startups inom området betal-, bank- och transaktionstjänster, säger Pär Hedberg, grundare och VD på STING (Stockholm Innovation & Growth).

Mondido är en smart lösning för betalningar på nätet med fokus på analys och konvertering. Grundarna Robert Pohl och Annika Manns har tagit fram en unik tjänst som ger värdefull information för att fatta beslut kring marknadsföring, produktutveckling och för att öka försäljningen. Mondido lanserades tidigare i år med sikte på att bli betallösningen för framtidens storbolag.

− Vi är jätteglada att STING och nu NFT Ventures satsar på oss, och vi ser att deras ovärderliga branschkompetens och nätverk kommer att stärka Mondido och hjälpa oss att förändra hur betalningar på nätet kommer att se ut i framtiden, säger Annika Manns, medgrundare och COO på Mondido.

Mer om Mondido
www.mondido.com

Kontakt
Johan Lundberg, grundare och VD, NFT Ventures, +46 (0)73 988 04 22
johan.lundberg@nftventures.com
Pär Hedberg, grundare och VD, STING, +46 (0)70 855 03 18,
par.hedberg@stockholminnovation.com  
Annika Manns, medgrundare och COO, Mondido, +46 (0)70 975 81 74, annika@mondido.com  

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om NFT Ventures
NFT Ventures AB är ett venture capital-bolag med uteslutande fokus på investeringar i nya tillväxtbolag inom området Financial Technology. Bolagets första fond har Bonnier News som lead investor. Mer information: www.nftventures.com

Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden