Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

STING får ökad finansiering från Innovationsbron

STING har, som en av Sveriges främsta affärsinkubatorer, beviljats årlig driftfinansiering från BIG Sweden om 5 Mkr, en ökning jämfört med 4,5 Mkr år 2010.

Tillsammans med ytterligare 20 företagsinkubatorer har STING (Stockholm Innovation & Growth) tilldelats driftsmedel från Innovationsbrons satsning om drygt 50 miljoner på årsbasis i deras nya inkubatorprogram; BIG Sweden (Business Incubation and Growth Sweden). BIG Sweden är en investering i inkubatorer som arbetar med utveckling av nya företag med tillväxtfokus och har som övergripande mål att främja kommersialiseringen av forskning och innovationer.

– Vi är mycket glada och stolta över Innovationsbrons starka förtroende för STINGs verksamhet som har varit en förutsättning för vårt goda resultat. Finansieringen kommer att stöda vårt fortsatta arbete att hjälpa unga innovationsbolag med global potential att snabbare expandera internationellt. Vi har tagit in flera intressanta bolag under våren och befinner oss i en mycket positiv utveckling, säger Pär Hedberg, grundare och VD på STING.

Ett av bolagen som nyligen antagits till inkubatorn är DoReMIR som utvecklar en programvara som låter dig spela ett stycke och automatiskt få en användbar notbild på din dataskärm. Det är både snabbare, enklare och mer musikaliskt meningsfullt än traditionella programvaror för musiknotation.

Också ny i STING-sfären är Entrans, ett av flera cleantech-bolag i inkubatorn, som levererar system som omvandlar spillvärme till elenergi, värme och/eller kyla. Med den nya teknologin kan exempelvis fartyg minska sin oljeförbrukning med 10 procent, ibland upp till 20 procent. Ett kryssningsfartyg kan spara över 100 ton olja i veckan och minska CO2-utsläppen med 400 ton.

Barnebys.com, ett tredje nytt STING-bolag, är en söktjänst för auktioner som gör det möjligt att söka objekt från alla de etablerade auktionshusen samtidigt, världen över.

Kontakt
Pär Hedberg, grundare och VD, STING, 070-855 03 18, par.hedberg@stockholminovation.com
Jill Lindström, marknads- och kommunikationsansvarig, STING, 072-213 14 22, jill.lindstrom@stockholminnovation.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


OM STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista Science City. Huvudpartners är Innovationsbron och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden