Gå direkt till innehåll
STING Day den 7 maj: Efter Spotify, Klarna och iZettle – nu kommer framtidens svenska framgångsbolag

Pressmeddelande -

STING Day den 7 maj: Efter Spotify, Klarna och iZettle – nu kommer framtidens svenska framgångsbolag

Imorgon kommer 115 investerare till Stockholm och eventet STING Day för att möta drygt 70 av Sveriges hetaste startups inom teknologisektorn just nu. En av de medverkande investerarna är Ben Holmes från Index Ventures i London, med framgångar som MySQL och Stardoll. Han menar att Stockholm har blivit ett nav för europeisk teknologi.

”Index Ventures har investerat i svenska startups i över 10 år, men under det senaste året har jag verkligen sett Stockholm blomstra till att bli ett av de viktigaste teknologinaven i Europa”, säger Ben Holmes, partner på Index Ventures och en av talarna vid STING Day, och fortsätter, ”Sverige har många världsledande högteknologiska företag; Rebtel, Klarna, Spotify, iZettle och King. Det är framgångar som dessa som föder den här nya vågen av ambitiösa svenska startups.”

Under STING Day imorgon presenterar sig de över 70 startup-bolagen för investerare och branschaktörer. Intresset bland just internationella investerare har varit större än någonsin inför eventet.

”Svenska teknikbolag är glödheta bland internationella investerare just nu. I år har vi en bra bit över 100 investerare från Norden och Europa på plats. Sedan starten för tre år sedan har intresset för STING Day vuxit enormt, och vi har fått flytta från Kista till större lokaler i city för att kunna erbjuda fler entreprenörer och investerare denna möjlighet att mötas”, säger Pär Hedberg, VD och grundare av STING.

STING Day arrangeras av affärsinkubatorn STING (Stockholm Innovation & Growth) för fjärde året i rad. Eventet ska gynna svenska innovativa startups i deras ambition att bygga internationella tillväxtbolag. Vi välkomnar media till evenemanget.

Presskontakt och anmälan: Amelie Furborg, 070-415 64 67, amelie.furborg@interrobang.nu. Föranmälan obligatorisk.

STING har sedan starten arbetat med över 100 bolag som tillsammans idag sysselsätter mer än 670 personer och med en omsättning på mer än 430 MSEK. Exempel på företag som STING har arbetat med är: Yubico, Videoplaza, myFC, Berries by Astrid och Barnebys.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden