Gå direkt till innehåll
EdAiders vd Jalal Nouri och AcadeMedias EdTechchef Anders Haesert
EdAiders vd Jalal Nouri och AcadeMedias EdTechchef Anders Haesert

Pressmeddelande -

Sting-bolaget EdAider tar in kapital från AcadeMedia EdTech i ett nytt strategiskt partnerskap

Sting-bolaget EdAider, en AI-baserad lärplattform som stödjer lärande och undervisning genom att nyttja potentialen i data och analytics, tar in AcadeMedia som delägare för att tillsammans fortsätta bygga framtidens skola.

EdAider grundades 2019 av forskare från Stockholms Universitet, för att stärka lärares och elevers kapacitet att arbeta med adaptiv och evidensbaserad undervisning och lärande.

Plattformen tar avstamp i AI-forskning och learning analytics, och hjälper elever att lyckas i det moderna klassrummet, vare sig det är i ett fysiskt rum, på distans eller en hybrid. Lärarna får mer tid för det pedagogiska arbetet när administrationen automatiseras och kvalitén på undervisningen höjs när effekten analyseras och varje elevs individuella framsteg kan stå i fokus.

AcadeMedia är norra Europas största utbildningsföretag med verksamhet i Sverige, Norge och Tyskland. Detaljerna runt affären har inte offentliggjorts, men den innebär en viktig milstolpe för EdAider och ett betydande tillskott till kassan.

Jalal Nouri, vd och grundare av EdAider:

”Investeringen från AcadeMedia kommer hjälpa oss på vår mission mot att stärka utbildningssystemet med nästa generations plattform för adaptiv, datadriven utbildning. Vi är väldigt tacksamma för den support vi fått från Sting och SU Holding, som stött vår vision och hjälpt oss komma dit vi är nu. Vi har nu en väldigt spännande tid framför oss där vi välkomnar nya lärare, skolor och teammedlemmar att gemensamt utveckla en lärplattform som tar fram det bästa ur människor och teknologi. ”

Grundarna, som fortsättningsvis kommer vara huvudägare i bolaget, kommer tillsammans med AcadeMedia EdTech rekrytera fler nyckelpersoner för att fortsätta innovera och växa. Den delade visionen är att fortsätta utveckla kvalitén i den svenska skolan med evidensbaserade innovationer som tar hänsyn till varje elevs unika behov.

Anders Haesert, chef på AcadeMedia EdTech:
”Vår ambition är att hitta innovationer som kan bidra till att utveckla skolan. Vi har stark tilltro till Jalal och hans team på EdAider och är imponerade över hur långt de kommit, både vad gäller teknisk plattform och innehåll.”

”Nu har vi en stark partner som kommer bidra med både resurser och erfarenhet för att vi ska kunna fortsätta bygga framtidens skola,” avslutar Jalal.

EdAider genomgick Stings inkubatorprogram under 2021.

Om EdAider

EdAider erbjuder en nästa generations klassrumsplattform plattform för anpassad, datadriven och evidensbaserad utbildning. Plattformen har sin grund i forskning om teknikstött lärande, learning analytics och AI för utbildning. Plattformen stödjer och förenklar lärares och elevers arbete i klassrummet och inkluderar analysverktyg som gör att skola och kommun kan arbeta med evidensbaserad skolutveckling. Läs mer på hemsidan.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Sting (Stockholm Innovation & Growth)

Sting har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Sting har stöttat över 300 startups, av vilka 69 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla Sting-bolagen en omsättning på över 3 miljarder kronor, varav 64 procent kommer från internationell försäljning. De har dessutom skapat 2750 jobb. Mer information: www.sting.co

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden