Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

STING-bolagen EpiQ och Wussap redo för global take off

Vid tisdagens Take off-ceremoni på STING var det dags för bolagen EpiQ och Wussap att lämna inkubatorn och därmed ta nästa steg i sin utveckling. Bolagen verkar inom så vitt skilda branscher som life science och IT, men har en sak gemensamt; de siktar på att ha hela världen som arbetsfält.

STINGs vd Pär Hedberg inledde ceremonin med att ge några råd till de nu flygfärdiga bolagen. En av de viktigaste framgångsfaktorerna är enligt Pär att tänka globalt från start.
– Vårt land här i norr är för litet, det gäller att tänka internationellt från dag ett, menade Pär och konstaterade samtidigt att det är något både EpiQ och Wussap har lyckats med.

EpiQ, som utvecklar lösningar för diagnos av förmaksflimmer och kranskärlsproblem, kom till STING för nästan exakt två år sedan. Redan då var målet ”att etablera EpiQ som ett bolag med global närvaro”, vilket man är på god väg att göra med ett stort internationellt nätverk av kliniska partners och närvaro i sex länder efter bara två år. Ett av framgångsrecepten för EpiQ är den stora erfarenhet som finns i bolaget. Tillsammans har medarbetarna hela 100 års branschkunskap, något man använt till att erbjuda konsulttjänster och därmed säkerställt intäkter att investera i forskning och produktutveckling.

För EpiQ är målet fortfarande detsamma som vid starten; att bli ett bolag med global närvaro. De största utmaningarna framåt är att få ut den första produkten samt att bibehålla finansieringen genom att fortsatta sälja konsulttjänster, enligt bolagets vd Per Sundström.
– När det gäller just finansieringsstrategier har STING bidragit med värdefulla kunskaper och goda diskussioner. Dessutom har de gett oss ett stort nätverk med många viktiga kontakter, säger Per.

Även Wussaps tre grundare klev in på STING för första gången för två år sedan. Då med ambitionen att ”erövra internet”, enligt bolagets affärscoach Ulf Brandels. Wussaps affärsidé gör det möjligt att interagera, kommunicera och surfa tillsammans på nätet.  I och med Internets globala räckvidd ser Wussap inga begränsningar när det gäller tjänsternas möjlighet att nå ut internationellt. Bolaget lanserar sina tjänster i januari nästa år.
– Människor är sociala och vill kommunicera, även när de surfar, menar Wussaps medgrundare Claudijo Borovic.  Wussaps tjänst visar vilka som är på samma sajt och erbjuder möjlighet att kommunicera med dessa via en chatt.  Dessutom ger den möjlighet att via ett ”surftåg” följa någon annans surfande.

– Vi vill tacka STING för att de framför allt har hjälp oss att fokusera och våga ta steget att satsa på bolaget på heltid, säger Claudijo och nämner även vägledning i finansieringsfrågor samt nätverk och kontakter som viktiga bidrag från inkubatorn.

STINGs vd Pär Hedberg avslutade ceremonin med ett etymologiskt inpass. – Ordet entreprenör är franska och betyder en person som får saker gjort, sa Pär. Ett ord som således stämmer väl in på ceremonins båda bolag.


För mer information:
Pär Hedberg, vd STING, 070-855 03 18, par.hedberg@stockholminnovation.com
Per Sundström, vd Epiq, 073-6559271, per.sundstrom@epiq.se, www.epiq.se
Claudijo Borovic, co-founder Wussap, 070-932 84 79, claudijo@wussap.com, www.wussap.com

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om STING

STING Stockholm Innovation & Growth AB är ett helägt dotterbolag till stiftelsen Electrum - en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har visionen att vara en affärsinkubator i världsklass; det självklara förstahandsvalet för entreprenörer som vill bygga framtidens teknikbaserade exportföretag. STING erbjuder industriellt stöd och riskkapital till nystartade teknikbolag inom ICT, Internet/media, Medtech och Cleantech.

För mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden