Gå direkt till innehåll
STING-bolagen Chundsell, Unomaly och BuildX gör global take off

Pressmeddelande -

STING-bolagen Chundsell, Unomaly och BuildX gör global take off

Efter 18 månader i STINGs inkubator var det igår dags för de tre snabbväxande startupbolagen Chundsell Medicals, Unomaly och BuildX att bli avtackade vid en traditionell Take off-ceremoni. Företagen erbjuder innovativa lösningar inom marknader för prostatacancerbehandling, övervakning av kritiska IT-system och den internationella byggmaterialhandeln.

Chundsell Medicals har utvecklat en testmetod som kan avgöra vilken typ av behandling en patient med prostatacancer bör genomgå. Cirka 70 procent av all prostatacancer är icke aggressiv, medan ungefär 30 procent egentligen måste opereras. Nuvarande metoder kan inte särskilja godartade från elakartade tumörer vilket ofta medför stort lidande för de drabbade. Under Q1 2014 planerar Chundsell att lansera sin fösta produkt, efter en rekordsnabb utveckling för ett life science-bolag.

– Nu ska vi jobba vidare mot vårt mål att halvera antalet operationer och därmed kostnaden för dessa behandlingar. Vår vision är att minska det mänskliga lidandet och öka livskvaliteten för de 10 000 svenska män som drabbas av prostatacancer varje år. STING har varit ett väldigt bra stöd i vår utveckling. Det har varit oerhört värdefullt att ha en kunnig och erfaren affärscoach för att bolla olika vägval och utmaningar, säger Jan Erik Collin, VD på Chundsell Medicals.

Dagens andra bolag Unomaly har utvecklat en ny typ av IT-övervakning som i realtid lär sig vad IT-system gör, kan upptäcka potentiella problem innan effekten uppstår och även säga vad de beror på – helt automatiskt. Sedan lanseringen av den första produkten för mindre än ett år sedan har bolaget tecknat stora kunder i olika strategiska segment och även slutfört sin första finansieringsrunda.

– Vi expanderar nu i Europa för att sedan gå in i USA. Under finansieringsprocessen har vi haft ett tätt samarbete med STING och framförallt vår affärscoach som betytt mycket för oss för att skapa en strategi, säger Johan Gustafsson, VD på Unomaly.

Det tredje bolaget BuildX är en internationell marknadsplats för byggbranschen; en upphandlingsplattform som vill förändra byggindustrin i grunden. Genom att koppla ihop internationella leverantörer med byggbolagen får inköpare tillgång till ett väsentligt större utbud av kvalificerade leverantörer, samtidigt som leverantörerna får tillgång till nya leads och kunder.

– Vi ser ett mycket starkt intresse från de byggföretag som vi träffar och huvudmålet är att etablera oss med fler produktgrupper på den svenska marknaden och på allvar ändra spelreglerna på byggmaterialmarknaden och sänka kostnaderna för våra kunder, säger Håkan Läbom, VD på BuildX.

Vid Take off-ceremonin fick de tre bolagen motta utmärkelsen ”Certified by STING”, som ett bevis på att de genomgått inkubatorns Business Accelerator och nu är redo att ta nästa steg i sin utveckling.

– Jag vill önska Chundsell, Unomaly och BuildXett stort lycka till på sin fortsatta expansionsresa. Alla stora bolag startar med en eller ett par personer med en stor dröm. Behåll den drömmen, och fortsätt vara modiga och uthålliga, var de avslutande ord som STINGs grundare och VD Pär Hedberg, skickade med bolagen.

Kontakt
Jan Erik Collin, VD, Chundsell Medicals, 070-888 32 88, janerik.collin@chundsell.com
Johan Gustafsson, VD, Unomaly, 070-285 23 13, johan@unomaly.com
Håkan Läbom, VD, BuildX, 070-866 66 17, hakan@buildx.se
Pär Hedberg, grundare och VD, STING, 070-855 03 18, par.hedberg@stockholminnovation.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden