Gå direkt till innehåll
STING-bolagen Berries by Astrid, HelioCaminus, Optistring och AppBooster får totalt 1,2 MSEK genom VINN NU

Pressmeddelande -

STING-bolagen Berries by Astrid, HelioCaminus, Optistring och AppBooster får totalt 1,2 MSEK genom VINN NU

Fyra av de tio företag som får bidrag i höstens omgång av VINNOVAs program VINN NU är STING-bolag. Berries by Astrid, HelioCaminus och Optistring finansieras med 300 000 kronor vardera. AppBooster, en avknoppning från Opticaller, tar också emot 300 000 kronor.

”Att fyra av de tio företag som tilldelas VINN NU-finansiering är STING-bolag är fantastisk roligt! Vi är mycket stolta över våra bolag och den höga kvalitet som entreprenörerna erbjuder genom sina produkter. Vi ser med glädje fram emot att följa och stödja dem i deras fortsatta utveckling”, säger Pär Hedberg, grundare och VD på STING (Stockholm Innovation & Growth).

Ett av de utvalda företagen, Berries by Astrid AB, utvecklar en världsunik dryckesautomat med hälsosamma drycker anpassade för miljöer med många människor i rörelse, såsom servicevaruhandeln, gallerior och flygplatser. Lanseringen kommer att ske under 2012.

”Vi är väldigt glada över det positiva beskedet! Det kom väldigt lägligt och innebär att vårt team kan fortsätta utveckla vår prototyp”, säger Astrid Bengtsson, grundare och VD på Berries by Astrid.

HelioCaminus AB utvecklar den termiska solfångaren EOS som smälter in i takets utseende. EOS omvandlar effektivt solljus till användbar värme för villaägare, bostadsrättsföreningar och fastighetsförvaltare och minskar påtagligt koldioxidutsläppen och den köpta energiförbrukningen.

”Vi är väldigt tacksamma för VINNOVAs stöd! Bidraget hjälper oss att genomföra de affärsutvecklande insatser som krävs för att introducera EOS på marknaden under nästa år, och att göra nödvändiga kund- och produktionsanpassningar av produkten”, säger Erik Hindrikes, försäljning- och marknadschef på HelioCaminus.

Optistring Technologies AB har tagit fram en ny omriktare för att omvandla likström från solceller till växelström för elnätet. Teknologin utnyttjar solcellspanelerna effektivare än någon annan lösning, förenklar installationen, och gör solenergi till ett både miljömässigt och ekonomiskt hållbart alternativ.

”Att vara ett av de utvalda bolagen är ett viktigt erkännande för oss. Det ekonomiskt tillskottet ger oss möjlighet att vidareutveckla vår kommersiella plan och träffa viktiga kunder och partners”, säger Anders Lindgren, VD på Optistring.

Opticallers avknoppning AppBooster Sweden AB utvecklar ett system för att ta appen till företagsmarknaden. Android Market och Apple Appstore är idag konsumentanpassade och inte lämpade för hantering av företagsappar. Genom uppstarten av företaget AppBooster är nu Opticallers app management system även tillgängligt för andra företagsappar.

VINN NU riktas till nystartade företag som baserar sin verksamhet på forsknings- och utvecklingsresultat. Företagen finansieras med 300 000 kronor vardera. Bakom satsningen står VINNOVA, Energimyndigheten och Tillväxtverket. Syftet är att underlätta för nystartade FoU-baserade företag att förbereda och tydliggöra tidiga och kommersiellt intressanta utvecklingsprojekt. Detta så att företagen kan utvecklas, finna en efterföljande finansiering och på sikt bli framgångsrika svenska företag. VINN NU startade 2002 och har sedan dess hållits varje år, och årligen utses omkring 20 företag.

Kontakt
Pär Hedberg, grundare och VD, STING, 070-855 03 18, par.hedberg@stockholminnovation.com
Astrid Bengtsson, grundare och VD, Berries by Astrid, 070-278 83 92, astrid@berriesbyastrid.com
Erik Hindrikes, grundare och VD, HelioCaminus, 070-309 13 75, erik.hindrikes@heliocaminus.se
Anders Lindgren, VD, Optistring, 070-461 20 04, anders@optistring.com
Mattias Hansson, VD, Opticaller Software AB, 070-212 12 59, mattias.hansson@opticall.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


OM STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista Science City. Huvudpartners är Innovationsbron och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden