Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

STING arrangerar Stockholm Cleantech Venture Day tillsammans med Cleantech Inn Sweden

Tillsammans med STING går nu Cleantech Inn Sweden in som arrangör av årets viktigaste investerarevent.

För femte året i rad arrangeras Stockholm Cleantech Venture Day – eventet där investerare möter unga, innovativa cleantech-bolag och där Årets Cleantech-företag utses.

STING (Stockholm Innovation & Growth), som i fyra år stått bakom arrangemanget, väljer nu att arrangera tillsammans med Cleantech Inn Sweden – den nationella satsningen på att kommersialisera cleantech-innovationer.

Eventet går av stapeln 27-28 september 2011 och genomförs, precis som i fjol, i Kista Science City.

– STING har utvecklat Stockholm Cleantech Venture Day till att bli en av årets viktigaste tillställningar för att visa upp cleantech-företag. Det känns naturligt att vår organisation nu står som en av arrangörerna, säger Helena Tillborg, projektledare på Cleantech Inn Sweden. Vi representerar Sveriges främsta samling av företag med lösningar som snabbar på hållbar utveckling. Det är den typen av företag som vi letar efter i ett sådant här arrangemang - företag som kan utgöra Sveriges framtida tillväxt- och exportindustri.

– Vi har hela tiden arbetat på att vidareutveckla idén bakom Stockholm Cleantech Venture Day. Genom samarbetet med Cleantech Inn Sweden ser vi stora fördelar med deras nationella närvaro tillsammans med STINGs nationella och internationella investerarkontakter, säger Magnus Rehn, affärscoach inom cleantech på STING.

Mer information:
Magnus Rehn, affärscoach inom cleantech på STING: +46 (0)70-512 05 48, magnus.rehn@stockholminnovation.com
Helena Tillborg, projektledare på Cleantech Inn Sweden: +46 708 10 87 48, helena.tillborg@cleantechinn.se

Ämnen

Kategorier


OM STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista Science City. Huvudpartners är Innovationsbron och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Om Cleantech Inn Sweden
Cleantech Inn Sweden är ett nationellt projekt som finansieras av Vinnova, Innovationsbron, Region Skåne och Västra Götalandsregionen. Cleantech Inn Sweden drivs operativt av Teknopol, ett bolag med 15 års erfarenhet av systematisk affärsutveckling av teknikinnovationer. www.cleantechinn.se

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden