Gå direkt till innehåll
Lisa Kjellqvist och Tara Derakshan på Sniph.
Lisa Kjellqvist och Tara Derakshan på Sniph.

Pressmeddelande -

​Sniph växlar upp med tunga namn – tar klivet ut i Europa

Den nyskapande svenska parfymtjänsten Sniph tar in 5 MSEK från nya och befintliga ägare i sin senaste investeringsrunda, för att påbörja företagets internationella expansion. Först ut blir den brittiska marknaden och därefter är siktet inställt på resten av Europa.

Det finns potential i doft. År 2024 uppskattas den globala parfymmarknaden vara värd 92 miljarder dollar*, något som svenska Sniph tar fasta på. Bolaget erbjuder en prenumerationstjänst för parfym, där man som kund får testa och upptäcka en ny doft från ett exklusivt parfymhus varje månad. Bolaget tar nu in 5 miljoner kronor i en investeringsrunda för att kunna expandera verksamheten.

Befintliga ägare i Sniph – medieentreprenören Peter Settman och affärsänglarna tillika syskonen Helena Herlogsson och Fredrik Månsson, samt inkubatorn Sting – väljer att återinvestera i bolaget. Dessutom går Rosello, som tidigare investerat i Spotify, samt ett flertal affärsänglar så som Anna Ljungbergh, Fredrik Berglund samt Tara Derakshan, in som nya investerare. Tara Derakshan tar även plats i bolagets ledningsgrupp.

Vill utmana parfymbranschen: lanserar i Storbritannien
Sniph vill utmana den traditionella parfymbranschen och möjliggöra för konsumenter att på ett enkelt sätt upptäcka nya dofter och nischparfymer. Sniph är fast beslutna på att ta doftvärlden med storm och siktar nu även in sig på den brittiska marknaden, där tjänsten lanseras den 21 november. Inom kort väntar fler marknader.

Bolaget stärker även upp sina digitala marknadsföringsmuskler med Tara Derakshan som Chief Experience Officer (CXO). Tara ansluter till Sniphs grundarkvartett med en bakgrund som global marknadsdirektör för digitala mediebolaget Kiosked i London och dessförinnan Marketing Manager på World Childhood Foundation i New York.

- Med unik erfarenhet av global tech-marketing och varumärkesbyggande är Tara ett drömtillskott till teamet. Hon har en grym förmåga att tänka stort och agera personligt. Med sin stora passion för doft kommer Tara vara oerhört viktig för oss när vi nu tar ‘parfym as a service’ till nya nivåer, säger Lisa Kjellqvist, VD och medgrundare.

- På samma sätt som musikindustrin var omodern innan Spotify, är parfymindustrin förlegad och redo för förändring och digitalisering. Genom att kombinera vår passion för doft med datadriven kundinsikt, kommer vi att revolutionera parfymindustrin och göra doftshopping till en personlig upplevelse, säger Tara Derakshan, CXO och medgrundare.

* Källa: Mintel

Vänligen se bifogat faktablad för mer information.

Fakta Sniph
Sniph är en prenumerationstjänst som gör det enkelt att upptäcka nya dofter från exklusiva parfymhus. Varje månad får prenumeranter testa en ny doft, som skickas i en 7 ml-flaska. Tjänsten kostar från 99 kr/mån och har ingen bindningstid.

Sniph lanserades i Sverige år 2015 och finns fr.o.m. november 2017 även i Storbritannien. Bolaget har sedan start skickat över 20 000 parfymflaskor till sina prenumeranter och har mer än dubblat sin omsättning mellan 2016 och 2017.

Sniph vill utmana den traditionella parfymbranschen genom att lyfta fram mindre nischaktörer som tidigare stått i skuggan av de globala parfymjättarna. Sniph har idag avtal med 30 exklusiva nischparfymhus varav svenska Agonist, franska Heeley Parfums, Etat Libre d’Orange och brittiska Miller Harris är några exempel. Dofterna delas in i sex kollektioner, för att underlätta för användare att navigera och hitta dofter de tycker om. De sex kollektionerna är:

Trending Now– för den som vill ha de senaste trenderna

Clean – för den som vill dofta lätt, rent och fräscht

Female Classics – för den som gillar säkra kort och tidlösa dofter

Avant-garde – för den som vill ha komplexa, experimentella dofter

Work/Play – för män som doftar rätt på jobbet och klubben

Aesthetic – för män som vill omfamna det originella och lekfulla

Läs mer på www.sniph.com


Om grundarna
Lisa Kjellqvist, CEO
Lisa är en doftspecialist med bakgrund som Marketing Manager på Viaplay. Har en master i företagsekonomi från Lunds universitet och har även läst vid Grand École ESCP Europe i Paris. Talar svenska, engelska, italienska och franska.

Tara Derakshan, CXO
Tara har en bakgrund som Global Marketing Director för Kiosked i London samt Marketing & Communications Manager för World Childhood Foundation i New York. Har en master i företagsekonomi från Stockholm Business School och har även läst vid Université Paris-Dauphine i Paris. Talar svenska, engelska, farsi och franska.

Mattias Tengblad, Sales Advisor
Mattias har över 20 års erfarenhet inom management och marknadsföring, bl.a. för Svenska Spel, Universal Music och MTG.

Emil Angervall, Creative Director
Emil har över 20 års erfarenhet som designer och Creative Director på bl.a. MTG och Universal Music.


Kontaktuppgifter
Lisa Kjellqvist: lisa@sniph.com, +46 709 31 25 27
Tara Derakshan: tara@sniph.com, +46 708 76 12 22

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Sting (Stockholm Innovation & Growth)
Sting har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Sting har stöttat över 200 startups, av vilka 68 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla Sting-bolagen en omsättning på 1,5 miljarder kronor, varav 90 procent kommer från export. De har dessutom skapat över 1500 jobb. Mer information: www.sting.co

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Relaterat innehåll

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden