Gå direkt till innehåll
Sneak peek av Moggles nya, hopfällbara VR-headset, leverans i början av 2016

Pressmeddelande -

Sneak peek av Moggles nya, hopfällbara VR-headset, leverans i början av 2016

Moggles är ett hopfällbart headset (namnet kommer från ”mobile goggles”) som tillsammans med en smartphone gör det möjligt att kliva in i och uppleva virtuella världar med hjälp av virtual reality-teknik. Moggles använder din smartphone som magic maker, din smartphone är alltid tillgänglig och har alla funktioner som krävs för att skapa en bra och verklighetstrogen virtual reality-upplevelse.

Den nya versionen av headsetet har en rad uppdaterade funktioner. Det kan fällas ihop i ett hårt fodral som skyddar linsinställningar och förhindrar repor. Hopfällt har det en tjocklek på endast 40 mm, så det kan smidigt tas med överallt.

Linsernas storlek har ökats från 25 mm till 35 mm för att ge användaren ett bredare synfält och en ännu bättre VR-upplevelse. Headsetet har även en löstagbar lucka framtill som visar din smartphones kamera, detta för att möjliggöra ”augmented reality” och kamerabaserad positioneringsteknik. På båda sidor av headsetet finns öppningar för att komma åt telefonens laddport och hörlursutgång.

– Vi har lyssnat på vårt community och gjort Moggles kompatibel med mobiltelefoner med skärmstorlekar upp till sex tum. Vi använder moderna smartphones som “magic makers”. De har all kraft och funktion som behövs och är under ständig utveckling, säger Daniel Sandvik, VD på Moggles.

– Den nyligen lanserade Sony Z5 Premium, med 4K-display, är ett bra bevis på att smartphonetillverkarna leder utvecklingen. Det är väldigt positivt för både Moggles och virtual reality generellt, säger Daniel.

Moggles är framtaget för att vara portabel, komfortabel och ha en lätt vikt. Företaget grundades 2013.

– Vi har arbetat inom VR i många år och har nu en riktigt bra produkt att presentera för vårt community. Vi visade nyss upp vårt unika, hopfällbara, ”fickstora” headset på den årliga teknikkonferensen STHLM Tech Fest och fick riktigt positivt gensvar. Moggles huvudfokus just nu och under hösten är att hitta rätt återförsäljare och distributörer för vår produkt, säger Daniel.

Den som längtar efter att få stoppa huvudet i ett par Moggles kan prenumerera på nyhetsbrevet via Moggles hemsida och vara den första att få reda på när det nya headsetet finns i butik.

Kontakt
Daniel Sandvik, VD på Moggles, 070-259 21 40, daniel@moggles.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden