Gå direkt till innehåll
Snabbare väg till nya läkemedel utsågs till ”Årets Startup”

Pressmeddelande -

Snabbare väg till nya läkemedel utsågs till ”Årets Startup”

Johan Strömqvist och Evangelos Sisamakis lösning för snabbare läkemedelsutveckling belönades med 10 000 kronor i STINGs entreprenörsprogram Startup. Medarrangör är KTH Innovation.

Vinnaren, på finalen i entreprenörsprogrammet Startup, blev ett nytt lovande utvecklingsverktyg för läkemedelskandidater. Innovationen kommer ur flerårig forskning, från bland annat KTH, och ska förhoppningsvis ge en snabbare väg till nya läkemedel. Verktyget har potential att spara miljontals kronor vid utvecklingen av nya läkemedel. Nästa steg är en pilotstudie av tekniken.

– Att vi vann var oväntat men väldigt roligt! Vi valde att gå programmet för att fördjupa kunskaperna kring företagsstarten. Men framför allt sökte vi nya kontakter, dels med andra som stod inför en företagsstart, och dels med erfarna entreprenörer, Jag kan utan tvekan rekommendera andra innovatörer att delta i STING Startup! säger Johan Strömqvist.

Juryns motivering, där bland annat Johan Englund på Industrifonden och Per Anell på Innovationsbron fanns representerade, lyder: "Till en passionerad presentation av ett projekt som kan rädda en industri i kris. Och för ett projekt som kan göra mänskligheten mycket friskare, mycket snabbare."

– I år har vi haft ett ovanligt lovande startfält med drygt 45 sökande till de 15 platserna. Bredden är också stor bland projekten: här finns lovande idéer inom IT, läkemedel, energi- och miljöteknik. Extra roligt har det varit att vi haft många kvinnliga deltagare denna gång, säger Raoul Stubbe, affärscoach inom ICT och programledare för Startup.

Nästa omgång av Startup kommer att starta hösten 2011:

– Startup vänder sig innovatörer som vill veta mer om vad det innebär att starta företag. För många blir det tydligt hur viktigt det är att ha en erfaren entreprenör med på resan. En av våra styrkor inom STING är att vi har rätt nätverk för att kunna förmedla den kontakten, säger Raoul Stubbe, affärscoach inom ICT och programledare för Startup.

Startup är ett praktiskt träningsprogram för den som har en idé till ett potentiellt exportföretag. Här får deltagarna en utmärkt grund inför en eventuell företagsstart.  Programmet består av cirka tio workshops inom affärskritiska områden. Teori varvas med praktik och erfarna entreprenörer och experter inspirerar och hjälper deltagarna framåt. Mellan träffarna ges uppgifter och viss individuell coachning. Startup arrangeras av STING i samarbete med KTH Innovation och Innovationsbron. Programmet är kostnadsfritt.

Mer information:
Johan Strömqvist: johan@biomolphysics.kth.se
Raoul Stubbe, affärscoach inom ICT och programledare för Startup: 070-655 27 74, raoul.stubbe@stockholminnovation.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


OM STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista Science City. Huvudpartners är Innovationsbron och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Om KTH Innovation
KTH Innovation stödjer kommersialisering av idéer från KTH:s forskare och studenter samt forskare från andra lärosäten i Mälardalen. Vi erbjuder kommersiell support för innovationsprojekt i alla faser på vägen från forskningsresultat eller idé till marknadsfärdig produkt eller tjänst. KTH Innovation är särskilt specialiserade på kommersialisering av ny teknik och på de tidiga faser när en idé ska utvecklas och verifieras. Läs mer: www.kth.se/innovation

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden