Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Scint-X AB tar in 5 MSEK i tillväxtkapital från Praktikerinvest

Innovationsföretaget Scint-X AB har säkrat 5 MSEK i nytt kapital från Praktikerinvest. Kapitaltillskottet säkerställer att Scint-X kan fortsätta den påbörjade kommersialiseringsfasen och bygga upp produktion för volymtillverkning av röntgenscintillatorer.

Scint-X AB, som utvecklar en ny och unik röntgenscintillator, har säkerställt 5 MSEK i tillväxtkapital från Praktikerinvest AB, ett dotterbolag till Praktikertjänst AB. Kapitaltillskottet sker genom en riktad emission till Praktikerinvest och ägarbasen breddas därmed. I den senaste finansieringsrundan investerade Conor Venture Partners och Sting Capital tillsammans 10 MSEK i Scint-X.

Scint-X, som har sitt ursprung på KTH i Kista, har utvecklat en patenterad scintillatorteknologi till röntgenindustrin som resulterar i betydligt högre upplösning och kontrast i röntgenbilder, jämfört med nuvarande produkter på marknaden.

Pengarna skall användas för att utveckla pågående kundprojekt och för att bygga upp produktion för stora volymer av de unika scintillatorprodukterna. Dessutom möjliggörs vidareutveckling av Scint-X patenterade teknologi.

– Kapitaltillskottet gör att vi kan bygga upp en produktion för stora volymer samt vidareutveckla teknologin bakom våra produkter. Tillsammans med våra kunder kan vi nu ta en stark position på den internationella marknaden för digital röntgen. Vi ser det som ett styrkebesked att en investerare inom tand- och sjukvårdsområdet går in som delägare i Scint-X. Praktikertjänsts branschkunskaper och kontakter kommer att ge Scint-X värdefull kunskap om kundernas behov, säger Mikael Andersson, VD på Scint-X.

– Praktikertjänst har följt bolaget en längre tid och har även haft möjlighet att prova produkten. Vi är mycket nöjda över att kunna finansiera detta innovativa företag och på så sätt bidra till utvecklingen och förbättrad kvalitet inom digital röntgen. Praktikertjänst kan tillföra branschkunskap inom dental och medicinsk röntgen och vi ser stor potential i bolaget. Med en ny generations scintillatorteknologi har Scint-X möjlighet att sätta en ny standard på marknaden, säger Praktikerinvests VD Björn Svanström.

För mer information: www.scint-x.com

Kontakt
Mikael Andersson, VD, Scint-X: mikael.andersson@scint-x.com, +46-70-515 26 00
Björn Svanström, VD, Praktikerinvest: bjorn.svanstrom@ptj.se, +46-70-274 18 32
Jill Lindström, marknads- och kommunikationsanvsarig, STING, jill.lindstrom@stockholminnovation.com, +46-72-213 14 22

Om Scint-X
Scint-X utvecklar och marknadsför en teknik för att förbättra prestanda av digitalbaserade röntgendetektorer, baserad på dess patenterade och innovativa teknik för strukturerade scintillatorer. Med Scint-X teknik kan tillverkare av röntgensystem uppnå en oöverträffad bildkvalitet genom mycket hög upplösning och kontrast. Mer information: www.scint-x.com

Om Praktikertjänst
Praktikertjänst är Sveriges största koncern inom privat, entreprenörsdriven tandvård och hälso- och sjukvård där de 2 120 aktieägarna själva arbetar som verksamhetsansvariga på mottagningar över hela landet. Aktieägarna är tandläkare, tandtekniker, tandhygienister, läkare, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, psykoanalytiker/terapeuter, psykologer, sjuksköterskor, barnmorskor, socionomer, kiropraktorer, logopeder och dietister. Inom koncernen finns ett femtontal mindre och medelstora dotterbolag. Omsättningen år 2011 var 8,9 miljarder kronor och antalet medarbetare var cirka 8 760. Mer information: www.praktikertjanst.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista Science City. Huvudpartners är Innovationsbron och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden