Gå direkt till innehåll
Tölveteamet
Tölveteamet

Pressmeddelande -

Sales tech-bolaget Tölve tar in 2,6 MSEK inför lansering

Tölve har tagit in 2,6 miljoner kronor från investerare som Anders Göransson på Soläng Invest, Softhouse Invest och den tidigare koncernchefen för Telge, Kjell Hasslert. Kapitalet kommer att användas till att lansera företagets självlärande säljplattform och etablera Tölve på den svenska marknaden.

Tölves SaaS-tjänst, en AI-baserad ”säljassistent”, kan identifiera nya potentiella kunder åt säljaren med hjälp av prediktiv analys och AI-processer. Säljassistenten samlar även in relevant information om de potentiella kunderna, som till exempel all tillgänglig finansiell information och omnämnanden i media.

- Det spännande med Tölve är att vi har potentialen att frigöra upp till 30 procent av en säljares arbetsdag. Från att idag lägga 1-2 timmar om dagen på att leta nya kunder så kan vi med prediktiv analys och AI-processer göra det jobbet åt säljaren på nolltid, och tillåta säljaren att lägga mer tid på dialog med kunden och på att göra affärer, säger Azra Rahmanovic, VD för Tölve.

Kjell Hasslert, tidigare koncernchef på Telge, har tidigare arbetat med att leda säljorganisationer och ser stor potential i Tölves plattform.

- När jag kom i kontakt med Tölve förstod jag direkt hur de kan öka effektiviteten i säljarbetet. Det är också något väldigt kittlande med möjligheterna att applicera artificiell intelligens på detta område, säger Kjell Hasslert.

- Vi är mycket glada att kapitalrundan är i land. Med investeringen och den erfarenhet vi får genom våra nya finansiärer står vi nu väl rustade för lanseringen av plattformen i september och vår fortsatta resa, säger Azra Rahmanovic.

Tölve grundades i februari 2016 med visionen att föra in artificiell intelligens och prediktiv analys i försäljningsbranschen. Tölveteamet har på senare tid expanderat med flera anställda inom både försäljning och utveckling.

Tölve antogs till Stings Incubate-program under hösten 2016.

Kontakt

Azra Rahmanovic, VD, Tölve, mobil: 076-2170187, azra.rahmanovic@tolve.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Sting (Stockholm Innovation & Growth)
Sting har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Sting har stöttat över 200 startups, av vilka 68 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla Sting-bolagen en omsättning på 1,5 miljarder kronor, varav 90 procent kommer från export. De har dessutom skapat över 1500 jobb. Mer information: www.sting.co

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden