Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Så länkas Stockholms storbolag med startups

Inkubatorn STING och Stockholms Handelskammare inleder idag initiativet “Team Up with Startups” för att erbjuda en plattform där storbolag och startups kan mötas och där innovationskraft kan tas tillvara för ömsesidig framgång.

– Täta urbana miljöer driver innovation. Stockholm är en av de mest innovativa regionerna utanför Silicon Valley, men vi måste bli bättre på att kommersialisera innovationerna. Bättre samarbete mellan stora företag och startups är ett sätt att förbättra möjligheterna till kommersiella genombrott, säger Maria Rankka, VD på Stockholms Handelskammare.

Starten för “Team Up with Startups” äger rum den 16 september på Stockholms Handelskammare. Då samlas 100 bolag jämt fördelat mellan Stockholms storbolag och startups med möjlighet att skapa nya samarbeten och affärsmöjligheter.

– Allt fler storbolag börjar inse att man inte kan ha all kompetens internt, man måste vända sig utåt och hitta kompetens utanför sin verksamhet. Det har inte gjorts mycket kring detta än, så vi har höga förväntningar att fler samarbeten kommer att inledas efter den 16 september, det säger Pär Hedberg, grundare och VD på inkubatorn STING (Stockholm Innovation & Growth).

Kontakt
Pär Hedberg, VD på STING, 070-855 03 18, par.hedberg@stockholminnovation.com
Charlotte Olsson, projektledare, 070-059 87 94, charlotte.olsson@chamber.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Om Stockholms Handelskammare
Stockholms Handelskammare är den ledande organisationen för företag och företagare i huvudstadsregionen som omfattar Stockholms län och Uppsala län. Vår verksamhet spänner från det lokala till det internationella planet och vi är engagerade i allt som kan förbättra företagens villkor; från bostadsmarknaden i regionen till internationell frihandel. Vi är en populär mötesplats för våra 2 000 medlemsföretag som har en halv miljon anställda. Handelskammaren är också en betrodd tredjepart med ett av världens ledande skiljedomsinstitut. Läs mer om Stockholms Handelskammare www.chamber.se.

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden