Gå direkt till innehåll
Riskkapitalister från hela världen kommer till Stockholm för att investera i ny miljöteknik

Pressmeddelande -

Riskkapitalister från hela världen kommer till Stockholm för att investera i ny miljöteknik

Den 27 september arrangeras Stockholm Cleantech Venture Day för femte gången. Då kommer investerare och beslutsfattare från hela världen till Stockholm för att skapa affärer med svenska miljöteknikföretag. På plats finns noggrant utvalda spetsföretag som har bäst förutsättningar att bli världsledande. Efterfrågan på miljötekniska lösningar är stor för bland annat vattenrening och grön energiproduktion, både i Sverige och internationellt. Vatten och energi är därför tema för årets upplaga av SCVD. 

Tidigare års arrangemang har varit mycket framgångsrika där en rad presenterade företag erhållit finansiering för att utvecklas och nå en global marknad. För Stockholmsregionen och Sverige har detta inneburit många nya arbetstillfällen och lanseringar internationellt.

– Stockholm som stad är världsledande på miljötekniska lösningar och tjänster. Det internationella intresset att göra affärer med svenska miljöteknikföretag är stort, säger Hanna Eriksson Lagerberg, affärsutvecklare, Stockholm Cleantech.

Utöver investerare väntas entreprenörer, industrirepresentanter och offentliga beslutsfattare delta under eventet. Programmet omfattar presentationer och workshops samt diskussioner kring efterfrågan i tillväxtmarknaderna Kina, Indien och Förenade Arabemiraten. Tjugo särskilt utvalda spetsföretag med mycket goda förutsättningar att bli nästa generations exportframgångar presenteras på scen och i en utställning. Eventet ger stort utrymme för individuella möten och kontaktskapande. SCVD avslutas med att en jury utnämner årets svenska miljöteknikföretag. De nominerade företagen kommer att presenteras den 6 september.

Tidigare års vinnare har exempelvis varit Mantex AB och Svenska Aerogel AB vars fortsatta utveckling är lovande i en internationell marknad.

Stockholm Cleantech Venture Day är en av flera aktiviteter som syftar till att stärka och utveckla miljöteknikföretag i Sverige. Ett viktigt steg i denna utveckling är att hjälpa företagen med finansiering.

– Små teknikföretag behöver oftast kapital i både tidiga och senare skeden för att kunna utvecklas till större exportföretag. Därför finns Stockholm Cleantech Venture Day vilket ger nya och växande företag chans att möta kapitalstarka investerare, säger Magnus Rehn, business coach på STING.

Bakom SCVD står STING (Stockholm Innovation & Growth) och Stockholm Cleantech.

Kontakt
Hanna Eriksson Lagerberg, project manager, Stockholm Cleantech c/o IVL Svenska Miljöinstitutet AB,
+08-598 563 60, hanna.erikssonlagerberg@ivl.se
Magnus Rehn, business coach, STING, 070-512 05 48, magnus.rehn@stockholminnovation.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista Science City. Huvudpartners är Innovationsbron och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden