Gå direkt till innehåll
Revolutionerande teknik för upptining av blodplasma nu kommersiellt tillgänglig

Pressmeddelande -

Revolutionerande teknik för upptining av blodplasma nu kommersiellt tillgänglig

Nu kan man tina blodplasma betydligt mycket snabbare än vad som tidigare var möjligt. Antrad Medical erbjuder från och med idag blodbanker världen över en teknisk och praktisk lösning för att tina fryst plasma snabbt och säkert på endast 5 minuter. Företaget meddelar att produkten, Antrad UFT100, är CE-märkt för medicinteknisk utrustning och kommersiellt tillgänglig.

Tidigare befintliga lösningar har krävt upp till 30 minuter för att tina plasma. Snabb tillgång till tinad färsk plasma kan dock vara en fråga om liv eller död för patienter som blöder kraftigt från t ex olyckor, operationer eller förlossningar, vilket gör att Antrads produkt kan rädda många liv.

− Vår produkt bidrar till signifikant bättre vård av patienter genom att erbjuda mycket snabb tillgång på tinad färsk plasma, och även till minskade sjukvårdskostnader genom färre kassationer av plasmapåsar, säger Kurt Högnelid, VD för Antrad Medical AB.

− Vår ambition har ända från starten varit att utveckla en komplett lösning för blodbanker som är ekonomisk, snabb, flexibel och som levererar högsta kvalitet på blodplasma för patienter. Idag har vi nått det målet, fortsätter han.

Plasma som är snabbtinad med Antrad UFT100 har analyserats på blodbanken på Karolinska sjukhuset av professor Joachim Lundahl och Dr Fredrik Boström i samarbete med professor Jonas Bergquist på Uppsala universitet. Resultaten är högst tillfredställande och går att läsa mer om i publikationen Vox Sanguinis (2009). Antrad UFT100 är CE-certifierad av TÜV SÜD och teknisk innovation är skyddad med patent i USA och Europa.

Antrad Medical är CE-märkt enligt ISO 13485 för medicinsk utrustning. Företaget utvecklar, producerar och marknadsför produkter i hela världen baserade på sin egen teknik för extremt snabbt homogen upptining av blodplasma. Företaget är baserat i Kista och har produktionsanläggningar i Sverige.

Kontakt
Kurt Högnelid, VD, Andtrad, 073- 358 68 00, kurt.hognelid@antrad.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden